Home Tehnologija Internet Evo kako ćete smanjiti potrošnju mobilnog interneta na vašem Androidu

Evo kako ćete smanjiti potrošnju mobilnog interneta na vašem Androidu

0
Evo kako ćete smanjiti potrošnju mobilnog interneta na vašem Androidu

Surfanje webom, gledanje video zapisa, sati i sati na Facebooku… Puno toga što nas veseli na našem pametnom telefonu ujedno i ždere internetski promet. Ako nemate flat rate, evo kako ćete smanjiti potrošnju, piše Tportal.hr.

Uz pravilan odabir aplikacija za mobilni operativni sustav Android možete značajno smanjiti potrošnju podatkovnog prometa, a da pritom ne morate potpuno mijenjati način na koji koristite smartfon.

Evo pregleda nekih od najboljih aplikacija za Android koje možete upotrijebiti za štednju podatkovnog prometa.

Opera Max

Opera Max je besplatna aplikacija za virtualne privatne mreže (virtual private network, VPN) koja sažima vaše podatke i do 50 posto kako bi smanjila potrošnju podatkovnog prometa.

Kad god se neka od vaših aplikacija poveže s internetom, ta će veza biti preusmjerena preko Operinih poslužitelja gdje će biti komprimirani prije no što ih vaš smartfon preuzme. Prati potrošnju mobilnog interneta i preko Wi-Fija za gotovo sve aplikacije, uključujući i YouTube. Na raspolaganju vam je i niz značajki za zaštitu privatnosti i blokiranja praćenja.

Opera i Opera Mini

Dva Operina web preglednika rade slično što i aplikacija za VPN te tvrtke, samo s podacima na webu. Preglednik Opera nudi značajku Opera Turbo koji sažima web stranice, uključujući slike i video.

Preglednik je baziran na Chromiumu pa stoga obrađuje stranice kao i Googleov preglednik Chrome, samo što ima neke značajke koje Chrome nema.

Opera Turbo može sažeti web sadržaj do 50 posto, Opera Mini do deset posto. Moguće je kako će zbog toga na određenim web odredištima dio funkcionalnosti biti nedostupan.

tPortal.hr