Epsilon organizira projekt ”Škola financijske pismenosti”

POSUŠJE – Tim za ekonomiju udruge Epsilon organizira projekt pod nazivom ”Škola financijske pismenosti”. Projekt će biti održan 30. travnja 2016. godine ( 10:00 -16:00 h ) u kinodvorani u Posušju, a prijave za sudjelovanje vrše se putem online obrasca na facebook stranici udruge Epsilon ili pozivom na broj mobitela 063 886 302.

Dugotrajnost ekonomske krize, nedostatak adekvatnog formalnog obrazovanja iz ovog područja te jako loša financijska i ekonomska pismenost lokalnog stanovništva jedan su od glavnih razloga za pokretanje ovakvih edukacija i radionica. Glavni cilj projekta je potaknuti svijest o važnosti ekonomske i financijske pismenosti društva te pružiti pojedincu temeljna znanja o financijskim proizvodima i sadržajima, ali i mogućnostima i rizicima u upravljanju financijama.

O izradi osobnog proračuna, upravljanju prihodima i troškovima, štednji, bankovnim računima i transakcijama govore sveučilišni profesor Ekonomskog fakulteta u Mostaru te financijski stručnjaci iz komercijalne banke.

Iz udruge Epsilon naglašavaju da je trenutna gospodarska situacija jedna od posljedica loše financijske pismenosti, te pozivaju sve zainteresirane da se prijave na ovaj edukacijski projekt.

SirokiBrijeg.info