Home Vijesti Crna kronika Emir Zaimović nepravomoćno osuđen na 2 godine i 4 mjeseca zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama

Emir Zaimović nepravomoćno osuđen na 2 godine i 4 mjeseca zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama

0

ŠIROKI BRIJEG – Emir Zaimović (48) iz Crne Gore, dana 8. rujna 2017. godine na Županijskom/Kantonalnom sudu u Mostaru nepravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 4 (četiri) mjeseca zbog izazivanja prometne nesreće u mjestu Potkraj, Široki Brijeg, u kojoj je 15. lipnja 2017. godine smrtno stradao 49-godišnji M.I. iz Širokog Brijega.

48-godišnji Zaimović, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,54 promila, očito nesposoban za sigurnu vožnju, upravljao je svojim vozilom marke „Renault Laguna“ iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja, kada je u jednom momentu iznenada prešao na suprotnu kolničku traku gdje je došlo do udara u vozilo marke „VW Passat“, posljedicom čega je vozač istog vozila M.I. zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Također, Emiru Zaimoviću izrečena je mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom „B“ kategorije u trajanju od 3 (tri) godine, s tim da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere. Isto tako, Zaimoviću je produljen pritvor koji može trajati najdulje još 9 (devet) mjeseci.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH će, nakon analize pismenog otpravka presude, najvjerojatnije izjaviti žalbu u dijelu presude koja se odnosi na izrečenu kazneno-pravnu sankciju, priopćeno je iz ŽT ŽZH Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info

Exit mobile version