EKSKLUZIV VIDEO: Klanjali namaz na području Širokog Brijega

ŠIROKI BRIJEG – Portal SirokiBrijeg.info u posjedu je video snimke na kojoj se mogu uočiti četiri nepoznate osobe kako klanjaju namaz na širem području Širokog Brijega.

Naime, u petak, nešto iza 19 sati četiri nepoznate osobe s osobnim vozilom Renault Megane, BH registarskih pločica, stigle su na parking ugostiteljskog objekata na Magistralnoj cesti M6.1 između Širokog Brijega i Mostara u mjesto Provo gdje su iza objekta na obližnjoj livadi izvršile klanjanje namaza.

Mještani i uposlenici koji su se zatekli na tom području za vrijeme obreda su ostali iznenađeni viđenim, jer do dana današnjeg na ovom podrčju nije zabilježen ovakav slučaj javnog obavljanja vjerskog obreda klanjanja.

Masovna “histerija” klanjanje na javnim mjestima, a pogotovu u područima gdje je isključivo katoličko pučanstvo se bilježi zadnjih nekoliko mjeseci od kada je Hercegovina postala jedno od zanimljivijih mjesta za Arape kojih je krcat Mostar. Zauzeti su brojni hoteli, mjesecima unaprijed sobe plaćene, masovno kupuju zemljišta diljem BiH… Po posljednjim informacijama i SIPA se uključila u istragu oko kupovine zemljišta, a koja umjesto njih kupuju građani BiH tako da se izgleda nešto ozbiljno sprema na ovim područjima u skorijoj budućnosti!

Izgleda kako svojim dolaskom donose i nove običaje, a koji nisu do sada bili praksa na ovim područjima te kako bi ih uskoro mogli nametnuti ovom narodu. Politika i vjerske zajednice trenutno o svemu šute. Kome je to u interesu, koliki se novac tu okreće, ostaje nam samo za nagađati.

Napomenimo kako je javno klanjanje Arapa snimljeno čak u tri tržna centra u Hercegovini – Livno, Posušje, Mostar, a i nedavni incident na vodopadu Kravice, pa sada i ovaj slučaj u Širokom Brijegu, Hercegovcima baš i ne “sjeda”, bilo koje da su vjeroispovijesti – jer to ovdje nikada nije bila praksa.

Navedene osobe koje su obavljale klanjanje na području Širokog Brijega su strani državljani, a te informacije smo doznali od osoba koje su se tu našle za vrijeme ovog obreda. Mještani su također obavijestili PU Široki Brijeg o ovom slučaju, ali dok su oni došli, spomenuti vjernici su već bili na putu za Mostar, tako da ih nisu zatekli na licu mjesta što nam je također potvrđeno.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info