GRUDE – Pred prepunim tribinama školskog igrališta u Ružićima, u petak 24. lipnja, završio je tradicionalni 14. po redu malonogometni Ivanjdanski turnir Ružići 2016.

Titula pobjednika malonogometnog Ivanjdanskog turnira Ružići 2016. i novčana nagrada od 2000 KM pripala je ekipi Binvest Posušje koja je u finalnoj utakmici svladala ekipu Sovića rezultatom 4:2. Za pobjedničku ekipu u strijelce su se upisali: Ivan Jurišić i Darijo Penava po jedan pogodak, i Vladimir Čutura dva pogotka. Za Sovićane pogotke su postigli Ante Grizelj i Mirko Tolić.

rtmn2662016 13

Za osvojeno drugo mjesto ekipi Sovića pripalo je 700 KM. Treće mjesto pripalo je ekipi Buderus Grude koja je svladala rezultatom 7:3 ekipu Caffe bar Blueberry Vitina. Strijelci za Buderus Grude bili su Hrvoj Jurić (1), Marko Žulj (3) i Frano Petric (3), dok su za Blueberry pogotke postigli Ante Galić (1) i Josip Pear (2). Ekipi Buderus Grude pripala je novčana nagrada od 300 KM.

Od mlađeg uzrasta, početnici, prvo mjesto osvojila je ekipa Grude Centar koja je svladala ekipu Lavova rezultatom 2:0. Za kategoriju pioniri prvo mjesto osvojila je ekipa HNK Grude koja je rezultatom 6:1 pobijedila ekipu Šteta lopte.

Finalna utakmica u kategoriji kadeti odigrana je između domaće ekipe Caffe bar Brabus i ekipe iz Imotskog, Lezilegovići. Rezultatom 4:2 ekipa Lezilegovića svladala je ekipu Caffe bar Brabus. Organizatori su za kategoriju kadeti osigurali novčani nagradni fond. Ekipa Lezilegovića osvojila je 400 KM, dok je ekipi Caffe bar Brabus pripalo 100 KM.

rtmn2662016 3

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marijo Šimić (Sovići), a titula najboljeg vratara pripala je Ivici Manduriću (Binvest Posušje).

Nagrade i medalje pobjednicima uručili su: Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude, Draženko Vranješ, predsjednik OV općine Grude, Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Ivan Leko, predsjednik općinskog odbora HDZ-a, Frano Glavaš, član općinskog odbora predsjedništva HDZ-a, Miro Pejić načelnik PU Grude, Slavo Logara, predsjednik MZ Ružići, Veljko Perić, Zdravko Konžda – Grše i Božana Iličić.

Na kraju programa, nakon dodjele nagrada, uz veliki vatromet, bogatu i vrijednu tombolu, feštalo se do kasnih večernjih sati.

Više fotografija na: Grude-online.com