U 87. minuti ispred gostujuće klupu verbalni i fizički su se obračunali igrači Petar Franjić i Dušan Hodžić nakon čega je kompletna klupa Sarajlija uletjela u teren.

Franjić je zbog svega dobio crveni karton dok je njegov suparnik samo ”požutio”. U velikoj gužvi našao se i trener vratara Sarajeva Dževad Šarić koji je nogom u međunožje udario igrača Širokoga Brijega Petra Franjića koji se zatim srušio na travnjak.

Povodom tog događaja i sad svjetan što je napravio u svom “kukavičkom potezu”, oglasio se Dževad Šarić preko službene stranicu FK Sarajevo: i što u cijelosti prenosimo bez korekcija:

“Od početka utakmice stručni štab i igrači, su bili izloženi pritisku, vrijeđanju, psovkama i prijetnjama koje su dolazile sa tribina. Na terenu je postojala stalna napetost i istinski smo se svi plašili za našu sigurnost. Do eskalacije je došlo kada su naši igrači na terenu bili direktno ugroženi.

Do sada u svojoj karijeri nikada nisam učestvovao u bilo kakvim sukobima, svi koji me poznaju znaju da nikada nikome ne bih nanio bilo kakvu štetu. Uslovi u kojima sam radio ovu utakmicu, pritisak i neprijateljska atmosfera su podsvijesno doprinijeli da se sve dogodi kako se dogodilo.

Ovim putem, zbog svog bezobzirnog ponašanja, želio bih se javno izviniti prije svega protivničkom igraču, a zatim i javnosti, klubu, vjernim navijačima i svim simpatizerima kluba što sam ih doveo u nelagodnu situaciju, te što sam narušio kredibilitet i integritet samog kluba.”

Nadamo se kako će Dževad Šarić biti pravovaljano sancioniran zbog svog ponašanja, jer za ovakve “kukavičke poteze” kao jednog “profesionalnog” sportaša, riječi opravdanja ne mogu prikriti glupost koju je izveo. Dobro je samo što je shvatio kako je napravio ozbiljnu pogrešku!

SirokiBrijeg.info