DŽABA TI FARBANJE NARODA: Donald poručio Draganu kako nema ništa od njegova laprdanje o trćem entitetu!

U komentaru za TV1 izjave predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića da je treći entitet realna mogućnost za BiH i da o tome treba razmišljati, kao i da on vjeruje da bi to bilo rješenje koje bi bilo prihvatljivo svima, iz Veleposlanstva SAD-a u BiH rečeno je da je stav te zemlje o navedenom pitanju poznat te ostaje nepromijenjen.

“SAD su posvećene načelima Daytonskog mirovnog sporazuma – Bosni i Hercegovini kao demokratskoj, multietničkoj, suverenoj i neovisnoj državi s dva entiteta, tri konstitutivna naroda i s neupitnim teritorijalnim integritetom. Mi odlučno odbacujemo bilo kakvu daljnju geografsku podjelu BiH, uključujući i mogućnost formiranja trećeg entiteta, te se snažno protivimo reorganizaciji zasnovanoj na etničkim načelima“, rečeno je za TV1.

Podsjetimo, Čović je u okviru razgovora na HRT-u po pitanju ustroja BiH kazao kako se on i Hrvati zauzimaju, odnosno traže rješenje kako bi Hrvati političkim sredstvima mogli ostvariti punu ustavnu ravnopravnost. Podsjetio je na dokumente hrvatske strane prema kojima se traže četiri federalne jedinice što je jedno od rješenja, ali je naveo i kako bošnjačka strana uopće ne reagira, istaknuvši da u postoji uvjerenje da Federaciju može očistiti od Hrvata i dovesti ih na poziciju nacionalne manjine.

Čović je na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića potvrdio kako je treći entitet realna mogućnost o kojoj bi se trebalo voditi računa, ali je pojasnio i kako se tu ne govori o nekakvim nacionalnim državicama, već o mogućnosti da se unutar svake od jedinica zaštite dva malobrojnija naroda.

Dnevni list