Dva vijećnika HNL-a u Posušju utekli u redove HSP-a

POSUŠJE – Zanimljiva situacija u Općinskom vijeću Posušja – dva dosadašnja vijećnika Hrvatske Neovisne Liste (HNL) odlučila su se na prelazak u redove HSP-a, piše portal Dnevno.ba.

Blago Petric i Nikola Perko na prošlim izborima u BiH ušli su u OV-e Posušja ispred HNL-a, međutim ovih dana dostavili su Predsjedniku Općinskog vijeća Ivanu Lončaru obavijest o tome da više nisu članovi spomenute stranke, odnosno da prelaze u redove Hrvatske Stranke Prava koja je osnovana i registrirana prvi put u BiH 10. travnja 1991. godine.

Na čelu stranke dugo vremena je bio Ljubušak Zdravko Hrstić, no kako se čini zapuhali su neki novi vjetrovi i ova stranka se na velika vrata vraća u politički život bh Hrvata, a kako Petric i Perko ističu oni vjeruju kako ova stranka može biti jedina alternativa trenutno vladajućoj političkoj kasti unutar hrvatskog nacionalnog korpusa, te na neki način predstavljati spas za Hrvate, a tu se prvenstveno misli na sve veći egzodus Hrvata koji trbuhom za kruhom napuštaju rodnu grudu odlazeći u daleke i strane zemlje.


Dnevno.ba