Druže Tomiću, zašto ti djelatnici ne nose maske, a studentima “montiraju” jer ti se suprotstavljaju!?

Tijekom petka smo na portalu SirokiBrijeg.info objavili priopćenje SUM-a (Sveučilište u Mostaru) koje je toliko jadno, i jasno vidljivo kako od svoje politikantske korumpiranosti i bijesa odlučuju protiv troje svojih studenata pokrenuti disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom Sveučilišta u Mostaru i kao razlog krašenje tog kodeksa naveli kako isti nisu imali masku na licu i tako ugrozili druge oko sebe.

Dodajmo svemu tome kako ta ekipa koja rukovodi Sveučilištem u Mostaru dugi niz godina s puno drugih stvari ugrožava financijski brojne studente i njihove obitelji, a kad su se isti odlučili pobuniti, prozvani su da izvode politički performans, a da pri tome zaboravljaju kako su oni ti koji javno i bez imalo srama se priklanjaju političkim opcijama kada im “Dragi vođa” kaže!

S obzirom na to kako je “Izborna šutnja”, nećemo imenovati nikakve stranke, a svi Vi jako dobro znate o kojima se radi!

Vratimo se likovima koji su odlučili disciplinski postupak provesti protiv organizatora studentskih prosvjeda u Mostara, a koji nisu imali maske na licu “i tako ugrozili druge oko sebe” jer ti koji su ih prijavili, isto nisu imali maske na licu i nisu se usudili provesti disciplinski postupak sami protiv sebe.

“Stvarno sramotan potez Sveučilišta u Mostaru, došli smo u miru i tražili sastanak s rektorom. Ali priča se ponavlja, nama predbacuju što nismo imali maske, a 4 djelatnika koje smo tamo zatekli također maske ne nosi, znači i oni su nama ugrozili zdravlje, što naravno imamo potkrijepljeno fotografijom. Žao nam je što se SUM ovako ophodi prema vlastitim studentima” – govore za portal SirokiBrijeg.info studenti “koji su ugrožavali druge oko sebe!”.

Pitali smo ih i za neovlašten ulazak, a što je SUM naveo u svom priopćenju

“Kažu u priopćenju neovlašten ulazak, a tamo su nam djelatnici rekli “da su vrata Sveučilišta svima otvorena”. Verbalni pritisak nismo vršili jer smo im rekli da dolazimo u miru i da nemamo ništa protiv njih, čak više puta ponovili isto, imamo i za isto dokaze, ali… Kakvo je uznemiravanje, ako u tijeku radnog vremena tražimo sastanak sa rektorom? Valjda studenti mogu doći u Rektorat vlastitog Sveučilišta?” – Odgovorili su nam prozvani studenti protiv kojih planiraju disciplinski postupak pokrenuti jer su se suprotstavili režimu i tiraniji.

Nadamo se kako će studenti nakon izbora ponovno se ujediniti i izaći na ulice te se znati izboriti za svoju budućnost, jer tada bi definitivno bilo jadno od rektorata i određene kaste govoriti kako se radi o nekom političkom performansu. Izgleda po njihovom nitko se ne smije suprotstaviti za bilo što, niti kazati javno, jer tko god se usudi, uspoređuje se s nekom politikom!

Slučajnost ili ne, ali prije dvije godine na današnji dan, prof. dr. sc. Zoran Tomić, redoviti sveučilišni profesor. Suradnik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost BiH. Član Vijeća za znanost Bosne i Hercegovine, povodom Dana ŽZH i Dana Herceg-Bosne 14.11.2018. godine u Širokom Brijegu uživa u prekrasnom izvođenju pjesme Vivat Croatia iliti Živjela Hrvatska, a koga je pjesma toliko dirnula, da se za vrijeme izvođenja iste morao usredotočiti na mobilni telefon, a kada je pjesma i završila od tolikog tipkanja ni sam nije to shvatio i zapljeskao na ovoj prekrasnoj izvedi jedne od najljepših pjesma u Hrvata!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info