Home Sport Nogomet Druga liga Jug: Posušje odnjelo pobjedu iz Ljubuškog, Gruđani na gostovanju kod Stoca primili sedam komada

Druga liga Jug: Posušje odnjelo pobjedu iz Ljubuškog, Gruđani na gostovanju kod Stoca primili sedam komada

0
Druga liga Jug: Posušje odnjelo pobjedu iz Ljubuškog, Gruđani na gostovanju kod Stoca primili sedam komada

Nogometaši Klisa i Posušja zabilježili su proteklog vikenda nove prvenstvene pobjede, te na taj način nastavili mrtvu trku za prvakaDruge lige FBiH – Skupina Jug, iako daleko od toga da su im najbliži pratitelji poput Tomislava, Rame, pa i Sloge iz Uskoplja bez izgleda u navedenoj borbi.

Klis je na domaćem terenu u Buturović Polju sa 2:0 pobijedio Kamešnicu, a mrežu gostiju iz Podhuma pogađali su braća Kudra. Prvo je Nedim u 3. minuti realizirao kazneni udarac kojeg je izborio Vila da bi konačnih 2:0 u 23. minuti postavio njegov brat Aid Kudra.

Momčad Posušja istim je rezultatom u Ljubuškom svladala domaću Slogu, iako dosta teže nego što sugerira krajnji rezultat budući da se u završnih deset minuta ušlo netaknutih mreža, no u toj završnici gosti golovima Veselka Vištice i Dominika Begića ipak stižu do punoga plijena.

Momčad Brotnja je također u gostima porazila Neumljane 2:0 (Bencun, Ilić) što je treća uzastopna pobjeda Čitlučana koji se tako malo pomalo probijaju u taj gornji dio poretka.

U gornjem dijelu poretka je Tomislav, koji je za vikend deklasirao Turbinu sa 6:1. Istakao se trostruki strijelac Tirić, a suparničku mrežu još su pogađali I. Bagarić, Šimić i Kovačević, dok je počasni gol za momčad iz Jablanice bio zapravo autogol igrača domaćih Škorića.

Do prve pobjede stigao je Stolac koji je u derbiju začelja s još uvjerljivijih 7:1 “nakantao” Gruđane, a na ovoj utakmici imali smočetverostrukog strijelca Stankovića pored kojeg su za Stolac još pogađali M. Bošković, Boškailo i Papac, dok je jedini gol za Grude postigao Ivanković.

Rama je također nastavila s dobrim igrama, te na domaćem travnjaku s 4:1 pobijedila Cima. Zadrić je u dva navrata pogađao mrežu Cimljana, a Markešić i Babić po jedanput. Gol za goste postigao je Ljubić.

Najveće iznenađenje vjerojatno je pobjeda Troglava 1918 koji je na svojoj Zgoni s visokih 4:0 porazio Slogu iz Uskoplja. Kamber je zabio dva gola za Livnjake, a Bučo i Duvnjak po jedan.

Rezultati 8. Kola:

Rama – Cim 4:1, Stolac – Grude 7:1, Neum – Brotnjo 0:2, Tomislav – Turbina 6:1, Sloga (Lj) – Posušje 0:2, Troglav 1918 – Sloga (U) 4:0, Klis – Kamešnica 2:0. Slobodan je bio Branitelj.

Poredak:

Klis i Posušje 19, Tomislav i Rama 16, Sloga (U) (-1) 15, Brotnjo (-1) 12, Cim 11, Neum (-1), Turbina (-1) i Troglav 1918 10, Kamešnica (-1) 9, Stolac (-1) i Grude (-1) 4, Branitelj (-1) i Sloga (Lj) 3 boda.

Parovi 9. Kola:

Posušje – Stolac, Cim – Sloga (Lj), Kamešnica – Rama, Turbina – Klis, Sloga (U) – Tomislav, Brotnjo – Branitelj, Grude – Neum. Slobodan je Troglav 1918.

Jabuka.tv