Osam utakmica i osam sigurnih pobjeda domaćih klubova epilog je 3. Kola Druge lige FBiH – Skupina Jug. Gol razlika 33:4! Nije riječ o nekakvoj domaćinskoj ligi, već očigledno u nesrazmjeru klubova iz gornjeg i donjeg dijela poretka, jer primjerice u prethodnom kolu imali smo situaciju kada su gostujuće momčadi ostvarile čak 7 pobjeda. Ovoga puta nisu došle ni do boda.

Najuvjerljiviji trijumf zabilježila je odlična momčad Klisa savladavši Cima sa čak 8:0. Šimunović je zabio 3, Kudra i Zahirović po 2, te Čukle jedan pogodak. Klis je ujedno vodeća momčad s maksimalnih 9 bodova i gol razlikom 14:0!

No, još čak četiri momčadi imaju po 9 osvojenih bodova. Igman je golovima Bajrića sa 2:0 dobio Gruđane, Troglav sa čak 5:0 širokobriješku Mladost (po 2 gola Matea Velića i Boška Peraice, te jedan Jakova Damjanovića), a puno bolje nisu se proveli ni Čitlučani na gostovanju u Jablanici gdje je Turbina s 5:1 trijumfirala protiv Brotnja. Šćuk je 3 puta matirao suparničkog vratara, a Fejzić u 2 navrata, dok je počasni gol za Brotnjo zabio Matej Skoko.

Na Mokrom Docu je pao Kupres. Domaćin je slavio sa 4:0. Mario Bakula je otvorio seriju pogodaka, nastavio ju je Mateo Bešlić, a sa dva zgoditka dovršio Jure Glavina. Sloga iz Uskoplja je s 3:1 poražena kod Branitelja u Mostaru, dok je Sloga iz Ljubuškog na svom Babovcu istim rezultatom pobijedila Ramu, no Ljubušaci su tek sada na pozitivnoj nuli, jer su zbog nedolaska na utakmicu 1. Kola protiv Klisa imali minus tri boda.

Tomislav je u prvom domaćem prvenstvenom nastupu ove sezone opravdao ulogu favorita porazivši Kamešnicu s 3:1. Brzović je u 14. i 42. minuti bio strijelac za prednost prvog poluvremena od 2:0, a potom je Petrović u 50. minuti postigao i taj treći gol da bi za goste iz Podhuma poraz ublažio Bučo u 57. minuti smanjivši na konačnih 3:1.

Rezultati 3. Kola:

Klis – Cim 8:0, Troglav 1918 – Mladost 5:0, Posušje – Kupres 4:0, Sloga (Lj) – Rama 3:1, Branitelj – Sloga (U) 3:1, Tomislav – Kamešnica 3:1, Turbina – Brotnjo 5:1, Igman – Grude 2:0.

Poredak:

Klis, Troglav 1918, Posušje, Igman i Turbina 9, Branitelj 7, Tomislav 6, Brotnjo, Sloga (U) i Kupres 3, Kamešnica 1, Sloga (Lj), Grude, Mladost, Cim i Rama 0 bodova.

Raspored 4. Kola:

Mladost – Kamešnica, Brotnjo – Tomislav, Sloga (U) – Turbina, Sloga (Lj) – Branitelj, Grude – Rama, Cim – Igman, Kupres – Klis, Troglav 1918 – Posušje.

Dnevno.ba