Drljača, Đapo i Vujanović posjetili firmu Feal u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – Zamjenik premijera Vlade FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača zajedno sa kolegama ministrima iz Vlade Federacije BiH Editom Đapom i Zlatanom Vujanovićem posjetili su hercegovačku kompaniju Feal d.o.o u Širokom Brijegu gdje su razgovarali sa članovima Uprave Tončom Barbarićem, Antom Musom, Markom Novakom, te Mariom Čolakom o poslovanju kompanije koja se uspješno bori na svjetskom tržištu i ispunjava visoke zahtjeve svojih kupaca, stoji u priopćenju ministarstva Vlade F BiH.

Feal d.o.o. je kompanija lider u svojoj branši, prisutna je na tržištu više od 35 godina bavi se projektiranjem aluminijskih sistema i proizvodnjom aluminijskih profila.

Feal Grupa danas zapošljava preko 550 uposlenika. Od toga 470 ih je zaposleno u BiH u dijelu proizvodnje koja se odvija u Širokom Brijegu i Mostaru. Ostatak čine zaposlenici u prodajnim centrima i projektnim biroima izvan granica BiH u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Austriji i Njemačkoj.

Feal se u zadnje dvije godine značajno okrenuo tržištu Europske Unije. Preko 80% Feal-ovih proizvoda ide izvan granica BiH. Izvoz se posljednjih godina udvostručio. Najvažniji strateški partner i kupac za Feal je tvornica Schmitz Cargobull iz Altenbergea, Njemačka. Također, uspješno posluju i sa drugim renomiranim firmama Bombardier, Siemens, Saint Gobain, Raico, Seele, Strabag…

SirokiBrijeg.info