Natjecateljsko povjerenstvo Rukometnog saveza Herceg-Bosne, nakon dopremljenih dopunskih izvješća, održalo je sjednicu na kojoj je razmatran prekid utakmice 14. kola Prve lige RS H-B između HRK Široki -HRK Kiseljak, stoji u službenoj Odluci koju je dobilo i vodstvo kiseljačkog Kluba a iz koje izdvajamo najvažnije:

Utakmica se registrira službenim rezultatom 0:10 u korist HRK Kiseljak dok se HRK Široki, oduzima jedan bod od ukupno osvojenih bodova.

Igrač Širokog Mate Marušić bit će sankcioniran sa dvije prvenstvene utakmice dok će igrač Kiseljaka Tarik Gogić dobiti saknciju od pet prvenstvenih utakmica ne igranja.

Sa najdrastičnijom kaznom je prošao trener Širokog Mihovil Bilać koji je sankcioniran kaznom zabrane bavljenja rukometnim sportom od šest mjeseci, počevši od 22. travnja tekuće godine.

Kažnjen je i širokobriješki Klub koji će u blagajnu Saveza “donirati” 600 KM.

Iz Rukometnog kluba Kiseljak ističu da su zadovoljni Odlukom i izrečenim kaznama, no da suosjećaju sa “Širokim” s kojim kao i dosad žele njegovati prijateljski odnos. S tim u vezi već je i dogovorena prijateljska utakmica i mjesta bilo kakvom rivalitetu jednostavno nema, istaknuli su iz Uprave Kluba, piše portal Art.info.

Napomenimo kako se RK Široki još nije službeno izjasnio nakon ovih izrečenih sankcija iz Rukometnog saveza Herceg-Bosne. 

SirokiBrijeg.info