Na 4. sjednici Generalne skupštine Društva Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine održanoj, 16. srpnja 2020. godine, u Istočnom Sarajevu, a pod predsjedanjem mr. sc. Hasana Topalovića potvrđen je izbor dr.sc. Drage Martinovića iz Širokog Brijega za potpredsjednika Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine.

Na Skupštini su usvojena izvješća o radu Društva Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, financijsko izvješće za 2019. godinu, te izvješća o aktivnostima Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine u odgovoru na COVID-19 i o aktivnostima Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine u odgovoru na migrantsku krizu u Bosni i Hercegovini. Verificiran je mandat Zdravku Mioču iz Hercegbosanske županije za člana Skupštine.

„Ovo je veliko priznanje za mene, ali ponajprije za Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke iz čijih redova i dolazim kao predstavnik civilne zaštite. Ono što mogu obećati je da ću svojim radom nastojati dati svoj doprinos razvoju humanosti i solidarnosti sukladno načelima Crvenog križa, te da ću časno predstavljati županijski crveni križ iz kojega dolazim, Crveni križ FBiH a samim tim i Društvo Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine“, rekao je dr. sc. Drago Martinović nakon izbora za potpredsjednika Društva Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine.

SirokiBrijeg.info