Home Vijesti Dostojan i ljudski oproštaj mještana MZ Provo -Dobrič- Grabova Drage od svog susjeda i prijatelja

Dostojan i ljudski oproštaj mještana MZ Provo -Dobrič- Grabova Drage od svog susjeda i prijatelja

0
Dostojan i ljudski oproštaj mještana MZ Provo -Dobrič- Grabova Drage od svog susjeda i prijatelja

Krajem mjeseca srpnja ove godine, u MZ Provo -Dobrič- Grabova Drage u Širokom Brijegu, neodgovorni pojedinci ili pojedinac na ogradi uz pravoslavno groblje i Crkvu Svete Nedjelje pokušali su svojim “krkanlukom” zavaditi ovo lokalno stanovništvo i zajedništvo gdje žive Hrvati i Srbi, ali namjera im nije uspjela!

Vec sutradan mještani Hrvati iz Mjesne zajednice, Provo -Dobrič- Grabova Drage su se organizirali i prefarbali uvredljivi grafit. Na taj način dali su do znanja kako osuđuju ovakva ponašanja pojedinca ili pojedinaca. Tim činom su poručili da se mještani koji žive u tom naselju trebaju osjećati sigurno.

Osim što je pohvalno od cijele zajednice koja nije dozvolila ovakvo nešto u svom mjestu i mnogi građani Širokog Brijega taj “kukavički i provokatorski” čin su oštro osudili.

Koliko je zajedništno Hrvata i Srba koji čuvaju svoje dobrosudsjedske odnose na ovom području, pokazalo se i na jučerašnjem pokopu njihovog sumještana Mire Slavića za kojega su imali samo riječi hvale i od kojega su se dostojno i u skladu sa epidemiološkom situacijom oprostili.

Kako su za portal SirokiBrijeg.info kazali sami mještani, bio je jedan velik, tih, a nadasve dobar čovjek i susjed. Svi su se zajedno izorganizirali da ga dostojno isprate. Djelatnici PU Široki Brijeg odradili su svoj posao i pazili na prometnu sigurnost i regulaciju prometa jer se samo groblje nalazi uz Magistranu cestu Široki Brijeg – Mostar, na čemu im na ovaj način zahvaljuju.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info