Donešena pravomoćna presuda kojom se činovanje u MUP-u ŽZH proglašava nezakonitim, a natječaj poništava

Županijski sud u Širokom Brijegu prije 20 dana potvrdio je presudu Općinskog suda u Ljubuškom kojom je utvrđeno nezakonito dodjeljivanje činova u MUP-u ZHŽ 2015. godine, javlja portal Ljubuski.net.

Sudac Stjepan Mikulić je donio pravomoćnu presudu kojom se činovanje proglašava nezakonitim, a natječaj poništava. Krivotvorenjem potpisa pokojnog Vjekoslava Šimunovića, kojeg je, prema sudskom vještaku, uradio jedan bivši policijski službenik, jasno je pokazano do kojih granica seže kriminal u policiji.

Međutim, sadašnji ministar Zdravko Boras još nije postupio po presudi, a morao je. On se odlučio praviti neupućen, uputivši sucu Mikuliču zahtjev za dodatnim tumačenjem presude, što je mudrolija nekoliko pravnika kojima se uskoro podiže optužnica zbog krivotvorenja. To su tajnik Željko Naletilić, Željko Jukić, Ingrid Miloš i Ana Smoljan.

Ne smije se zaboraviti niti jedan od najmoćnijih i najkorpulentnijih policijskih službenika Milenko Madunović po čijim je naputcima sve provedeno.

Mikulić ponovio – Postupite po presudi!

Sudac Županijskog suda nije se upuštao u prevelika obrazloženja za potrebe neupućenog ministra Borasa, potvrđeno je iz ovog suda. U sučevu pismenu je ministru Zdravku Borasu ponovno naloženo postupanje po presudi.

Policijski službenici očekuju kako bi se to moglo dogoditi u sljedećih nekoliko dana, a ako se ne dogodi, protiv ministra i ravnatelja policije Milana Galića će podnijeti kaznene prijave. Prije desetak dana Galić je želio provesti presudu, ali i odmah, nakon poništenja natječaja, svima ponoviti činovanje, što bi bio izravan šamar i sudu i zakonu. No, to Galić ipak nije učinio jer mu je dato na znanje kako će odmah uslijediti nove kaznene prijave.

Što zaključiti osim da je u policiji na snazi bezakonje. Sve odluke koje su donijeli policijski službenici s nezakonitim činovima se poništavaju. Slijede li nove tužbe? Ukoliko dođe do njihovih podizanja Županija bi mogla u stečaj.

Od čuvenog Barbarićevog svjedočenja o kriminalu u MUP-u, HDZ BiH se više ne izjašnjava o stanju u policiji.

Ljubuski.net