Don Damir Stojić “zapalio srca” mladih u Posušju svjedočenjem o vjeri

POSUŠJE – U petak i subotu večer u posuškoj su kripti održani susreti za mlade koje je vodio don Damir Stojić, salezijanac, koji djeluje u Zagrebu.

Mladima je svjedočio vjeru na jedan vrlo zanimljiv i poučan način. Kripta je obje večeri bila dupkom ispunjena. Prve večeri je bilo gotovo 1 000 mladih, druge nešto malo manje. Mladi su najvećim dijelom bili iz Posušja i okolice, ali moglo se vidjeti i one iz Gorice, Ružića, Kočerina, Gruda, Imotskog i drugih mjesta.

ddsp 03042016 3

Prvu večer Don Damir je govorio o dvojici učenika koji su putovali u Emaus i kroz tu priču provukao svoj osobni život, odrastanje i odluku za svećeništvo. Mladima je naglasio važnost čitanja svetoga pisma i molitve. Večer je završila klanjanjem, u kojem smo najprije Bogu poptuno predali svoj život, a zatim molili da Duh Sveti oživi u nama naše sakramente. Cijeli program su pjevanjem i sviranjem pratili Petar Buljan i Ana Buljan Pauković.

ddsp 03042016 1

Drugu večer don Damir je govorio o moralu, osvrćući se na ono što kvari čovjeka, a osobito je govorio o čovjekovoj seksualnosti po kojoj je slika Božja. Večer je završila klanjanjem i pjesmom koju su animirali posuški framaši.

Frama-posusje.com