Domagoj Marušić prvi Širokobriježanin koji se s reprezentacijom BiH plasirao na Europsko prvenstvo

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Hrvatskoj.

Iako su doživjeli manimalni poraz od reprezentacije Engleske 1:0, to im je na kraju bilo dovoljno da kao drugoplasirana reprezentacija odu na ovo prestižno natjecenje najboljih ekipa.

Među reprezentativcima BiH su i dvojica mladih igrača NK Širokog Brijega, Matej Perković i Domagoj Marušić.

“Samim prolaskom u elitni krug natjecanja dokazali smo da zajedničkim snagama možemo lako stići do cilja, a to je plasman na Europsko nogometno prvenstvo. Ne sumnjam u nas i sve te momke jer smo složna ekipa, držimo se svi zajedno i igramo svi za jednog i jedan za sve ” – kazali su ova dva “dragilja” za portal SirokiBrijeg.info, 12. listopada. 2016. godine, nakon što su izborili plasman u elitni krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Naravno, ta složnost, trud i zalaganje urodili su plodom i dečki su došli do cilja sa svojim suigračima.

Prvi Širokobriježanin u dresu BiH Domagoj Marušić

“Fešta je upravo počela, ovo je veliki trenutak za mene, ne samo za mene, nego sve igrače, klub, moj grad Široki Brijeg, roditelje i brojne prijatelje koji su me podržavali od početka i sada je na nama da što kvalitetnije predstavljamo BiH na ovom prestižnom natjecanju” – kazao nam je Domagoj Marušić nakon završetka susreta sa reprezentacijom Engleske.

Napomenimo i to kako je Domagoj dugogodišnji kapetan i rekorder BiH u postizanju zgoditaka za mlađe kategorije u dresu NK Širokog Brijega, donedavno i reprezentativac Hrvatske reprezentacije, a sada u dresu BiH koja mu je odmah na početku dala njegovu napadačku poziciju u prvom sastavu.

Kako će to biti na terenu ako se koji slučaj sastanu reprezentacije BiH i Hrvatske u kojima je Domagoj svoj posao profesionalno odrađivao, ostaje nam uskoro za vidjeti na Europskom prvenstvu koje se igra u svibnju ove godine u Hrvatskoj.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info