Domaći autori i Chuck Norris za prvi dan Mediteran Film Festivala

U srijedu 24. kolovoza u Širokom Brijegu počet će 17. Mediteran Film Festival, jedan od najznačajnijih filmskih događaja u BiH i regiji.

Program u konkurenciji ovogodišnjeg Festivala broji 22 dokumentarna filma, a otvara ga, u srijedu 24. kolovoza u 21 sat, film ‘Turizam’, hrvatskog redatelja Tonćija Gaćine. Prvi dan Festivala konkurencija donosi i talijanski film ‘Napolislam’, redatelja Ernesta Pagana.

Prvog dana Festivala projekcije kreću već od 17 sati, te će u programu ‘Domaćih autora’ premijerno biti prikazana tri domaća filma, ‘Petrin izbor’ Ivana Čolaka, ‘Rock’n roll ludost ‘ Marija Ćužiča i ‘Druga obitelj’ Zdenka Jurilja.

Prvi dan Festivala zatvara dokumentarni film ‘Chuck Norris u borbi protiv komunizma’ koji će MFF, u suradnji s filmskom mrežom HBO, prikazati na otvorenom kinu u središtu Širokog Brijega.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, u 21 sat, bit će prikazan i film iz MFF radionice, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson i Tylera Gundersona, u Širokom Brijegu snimili srednjoškolci polaznici ovih radionica zajedno s kolegama, mladim filmašima iz Amerike.

Uz velik broj filmova, neizostavni dio Mediteranskog festivala, uz opuštenu atmosferu i dobru zabavu, jesu i filmski kvizovi, radionice, bogate nagrade i partiji koji čine ovaj Festival nezaobilaznim kulturnim odredištem regionalne scene. Dobrodošli na 17. MFF!

Više informacija o programu 17. Mediteran Film Festivalu, koji će trajati do subote 27.kolovoza potražite na službenim web (www.mff.ba) i Facebook (https://www.facebook.com/pages/MEDITERAN-FILM-FESTIVAL) stranicama.

SirokiBrijeg.info