Home Ostale rubrike Zdravlje Dom zdravlja Ljubuški u projektu vrijednom više od pola milijuna eura

Dom zdravlja Ljubuški u projektu vrijednom više od pola milijuna eura

0
Dom zdravlja Ljubuški u projektu vrijednom više od pola milijuna eura

Uz nazočnost župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića i hrvatske državne tajnice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Nikoline Klaić, jučer su u Palači Ranjina u Dubrovniku potpisana tri ugovora u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga na programu Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Uz ravnateljicu Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i čelnicu Upravljačkog tijela Stellu Arneri, ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 500.643,57 eura za projekt Q-Access-HC potpisao je ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški Srećko Matić; ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 1.628.447,00 eura za projekt IRENE potpisala je ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Sanja Peričić i ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 866.867,28 eura za projekt BACAR potpisao je gradonačelnik općine Kotor Vladimir Joić.

Cilj projekta Q-Access-HC – Quality and Accessibility Improvement of Health Care in Cross-Border Area of Adriatic Hinterland, za kojeg je ugovor potpisao Matić, je poboljšati kvalitetu i pristup zdravstvenoj zaštiti u prekograničnom području jadranskog zaleđa, s naglaskom na ranjive skupine, povećanjem upravljačkih kapaciteta zdravstvenih centara u Ljubuškom i Metkoviću, osnivanjem i osposobljavanjem mobilnih palijativnih timova (MPT) za svaki od zdravstvenih centara te rekonstruirati interijer i parkiralište Doma zdravlja Ljubuški. Predviđeno trajanje projekta je 20 mjeseci.

Radio Ljubuški