Dolaskom na mjesto premijera ZHŽ Zdenko Ćosić je zavio županiju, naravno zajedno sa svojim ministrima, u crno. Prvi crni flor kojeg će Ćosić uskoro postaviti je onaj zbog propasti JU Ljekarne i potrebe namirenja vjerovnika u visini preko 5 milijuna KM, što je regulirano posebnim zakonom u kojem stoji da je ŽZH dužna isplatiti sva dugovanja ove javne ustanove.Prema sadašnjim saznanjima JU Ljekarne je zaprimila više desetina tužbi, a za nekoliko tjedana bi stečajna upraviteljica Milka Musa trebala početi s rasprodajom nekretnina, čija se vrijednost mjeri oko 550.000 KM, piše portal Ljubuski.net.

Ćosićeva Vlada uništila županiju

Osim više desetina milijuna KM neplaćenih doprinosa u ŽZH su propala sva županijska poduzeća i ustanove. Ćosić i ministri samo šute, a priopćenje s posljednje sjednice vlade, govori da oni sami ne znaju što učiniti sami sa sobom.Odavno je poznato da Vlada ŽZH nema nikakve dugoročne niti ni kratkoročne strategije rada. Godinama su drpali proračun, izvlačili novac iz ministarstava, te radili nezakonito. U čijem interesu? Je li to hrvatski nacionalni interes ili je veleizdaja naroda, koji ne zna što ga čega za pola godine, a kamoli za nekoliko godina?

Namirenje prodajom županijskog zemljišta? Dolaze li Arapi u ŽZH?

Koliko su istinite priče da će namirenje dugova biti provedeno prodajom županijskog zemljišta pokazati će vrijeme, ali kada je u pitanju ŽZH i HDZ BiH, onda je sve moguće.Treba postaviti pitanje što će veledrogerije sa stotinama hektara županijskog zemljišta. Tko će kupiti to zemljište, da u ŽZH možda ne dolaze Arapi? Ništa danas nije nemoguće i ništa nas ne može iznenaditi, ali poznato je da će i Sarajevo za to biti optuženo! Sarajevo je “dežurni magarac” za Ćosića i Vladu ŽZH, kada je u pitanju opravdanje pred narodom.

Koliko je i tko kriv za propast JU Ljekarne?

Iz dokumentirane tablice može se zaključiti koliko je i tko, manje ili više, kriv za propast JU Ljekarne ŽZH.Prije nego pogledate tablicu potrebno je naznačiti da je 2009. godine na vlasti bio HDZ 1990 i HSP, 2010. godine i jedna i druga stranka, a 2011., 2012. i 2013. godine HDZ BiH. Ovi drugi su više krivi, procijenite koliko, ali oboji su, dokazano, štetočine.

ljekarne_brojke_stecaj_20161310

Ljubuski.net