DOKLE VIŠE BANDO: Ministar MUP-a ŽZH Zdravko Boras prijetio i Dragi Martinoviću, Predsjedniku Nezavisnog odbora

Danas je održana je sjednica Neovisnog policijskog odbora na kojoj je, kako doznaje portal Ljubuski.net, ponovno zatraženo rješavanje kriminala oko pravomoćno osuđenog Miroslava Galića, koji nezakonito obnaša dužnost načelnika Odjela kriminalističke policije MUP-a ŽZH. Novi ravnatelj policije Milan Galić je, te kako se doznaje, potvrdio kako se radi o kriminalu, međutim, ili ne želi, ili nema moći razriješiti tu nespornu situaciju.

Neovisni policijski odbor inzistira na zakonitosti rada MUP-a ŽZH, što je, kako doznajemo, bio atak na ionako tanane živce ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa, koji je dodatno bio pod stresom zbog slanja specijalaca na branitelje.

Naime, Predsjednik Nezavisnog odbora za izbor i imenovanje ravnatelja policije ŽZH Drago Martinović danas je poslijepodne prijavio Zdravka Borasa, ministra MUP-a ŽZH zbog, kako doznajemo iz policije, verbalnih prijetnji “skidanjem glave s ramena”.

Martinović je dao iskaz inspektorima PU Posušje potvrdivši navedeno.

Boras je ministrom imenovan početkom 2015. godine na prijedlog načelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića.

Do početka 2003. godine bio je šef kriminaliteta MUP-a ali je izbačen iz službe zbog kriminalnih radnji, točnije krijumčarenja. Za njega je vezan cijeli niz afera a najnovija je da ga DORH tereti za Kazneno dijelo Prijevare. Postupak je u tijeku.

Vlada ŽZH ali i županijski HDZ BiH, kojeg vodi Nevenko Barbarić, bi morao žurno poduzeti korake ka smjeni ovog rugla od ministra, prije no što nekome stvarno i ne skine glavu s ramena. Bar bi se o tomu trebalo voditi računa, kada, očito, za stanje u MUP-u nitko ne brine.

Ljubuski.net