Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je pripadnike novoosnovanog Dobrovoljnog vatrogasnog društva ‘Kočerin’ Vinka Mikulića, Andriju Banožića i Ivana Mikulića.

Vinko Mikulić tajnik DVD-a ‘Kočerin’ upoznao je gradonačelnika Kraljevića o dosadašnjim aktivnostima i planovima DVD-a ‘Kočerin’, istaknuvši neophodnost opremanja vatrogasaca s osnovnom opremom, te da su pripadnici ove postrojbe u nekoliko navrata u protekla tri mjeseca pomagali pripadnicima širokobriješke profesionalne vatrogasne postrojbe u gašenju požara. Na sastanku su nazočili i Mario Barbarić pripadnik Profesionalne vatrogasne postrojbe ‘Široki Brijeg’, Josip Kožul predsjednik MZ ‘Kočerin’ koji je obećao pomoć DVD-u ‘Kočerin’ u opremanju postrojbe i dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koji je istaknuo važnost dobrovoljnog vatrogastva u Širokom Brijegu, odnosno u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

„Osnivanje DVD-a ‘Kočerin’ je svakako dobro za naš grad i zasigurno će pridonijeti jačanju sustava zaštite od požara i vatrogastva. Pružit ćemo potporu radu DVD-a ‘Kočerin’, odnosno njihovim pripadnicima, a nadam se da će oni zauzvrat pomoći našoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi u izvršavanju zadaća zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara“, rekao je između ostalog Miro Kraljević gradonačelnik Širokog Brijega, priopćeno je iz Civilne zaštite ŽZH.

SirokiBrijeg.info