Sve do ispunjenja sindikalnih zahtjeva, štrajkovi upozorenja u srednjim školama će se održavati!

Štrajk upozorenja održan je u svim srednjim školama Zapadnohercegovačke županije, potvrdila je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH Jasminka Petrić za Fenu, ocjenivši kako će se takav vid štrajka održavati sve do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.

Štrajk upozorenja održan je četvrti školski sat u prvoj smjeni, a isti sat i u drugoj smjeni.

Razlozi za štrajk su: nepotpisivanje kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO, te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

“Imali smo sastanak s predstavnicima Vlade ŽZH na kojemu se ništa konkretno nije dogodilo. Vratili su sve na početnu točku, odnosno na mišljenje njihove radne skupine i sada se mi moramo očitovati o tom njihovu mišljenju”, kazala je Petrićeva.

Dodala je kako im je po tko zna koji put obećano da će pregovori biti nastavljeni malo intenzivnijim tempom.

“Nadamo se da neće doći do generalnoga štrajka, što isključivo ovisi od predstavnika Vlade ŽZH i o njihovoj spremnosti da s nama pregovaraju zadovoljavajućim tempom”, naglasila je.

Ustvrdila je kako će se u idućim tjednima kontinuirano održavati štrajkovi upozorenja te da je Sindikat, ako se ništa ne dogodi, spreman i na druge mjere, kao što su generalni štrajk, prosvjedi, odbijanje poslušnosti i sl.

“Mi ćemo nastaviti sa svojim aktivnosti onako kako smo i planirali sve dok se ne potpiše kolektivni ugovor”, zaključila je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH.

Fena