DJI predstavio dron Phantom 4 Advanced

Kineska tvrtka DJI putem svoje online trgovine predstavila je leteći dron Phantom 4 Advanced.

Novi dron financijski je pristupačnija verzija već predstavljenog tvrtkinog modela Phantom 4 Pro, što znači jednak vizualni izgled, no nešto je manja težina (20 grama manje odnosno ukupno 1368 grama).

Advanced verzija drona za razliku od Pro inačice sadrži samo jedan par senzora za sprječavanje sudara (postoji samo prednji par senzora, a nedostaje bočni par senzora koji postoje u Pro inačici filma).

Također, Phantom 4 Advanced podržava frekvenciju od 2,4 GHz, dok Pro inačica još ima i podršku za rad na frekvenciji od 5,8 GHz.

Autonomija nije doživjela promjenu pa i Advanced i Pro inačice donose mogućnost do 30 minuta leta. Tu je i 20-megapikselna kamera s mogućnošću snimanja 4K sadržaja pri 60 sličica u sekundi i dvostruki kompas.

Phantom 4 Advanced na tržište dolazi u dvije verzije. Tu su jedna jeftinija (1549 eura) klasična verzija bez zaslona i s podrškom za pametne telefone i tablete te druga skuplja verzija (1849 eura) koja dolazi s integriranim 5,5-inčnim zaslonom rezolucije 1920 x 1080 piksela.

Bug.hr