Direktor kompanije FEAL iz Širokog Brijega Jozo Bogdan preminuo je nakon što ga je u nedjelju ubola pčela.

S obzirom da je Bogdanu bila potrebna hitna intervencija, po njega je na stadion pod Bijelim Brijegom u Mostaru sletio helikopter u vlasništvu Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Bogdan je iz Mostara prebačen u Klinički bolnički centar u Zagrebu, ali napori liječnika da mu spase život, nažalost, nisu uspjeli.

Bogdan je nakon uboda pao u anafilaktički šok.

Bogdan je bio vlasnik jedne od najuspješnijih bh. kompanija FEAL, koja se bavi proizvodnjom aluminija i koja zapošljava stotine radnika. Godine 2013. proglašen je i poduzetnikom godine u BiH, a bio je jedan od najbogatijih ljudi u našoj zemlji.

“Naš Jozo, jedan od najvećih bosanskohercegovačkih gospodarstvenika, koji je iz pepela uspješno podigao grupaciju FEAL i postavio ju na europsku i svjetsku razinu, preminuo je uslijed iznenadnog nesretnog slučaja. S ponosom i radošću smo svi mi zahvalni što smo imali sreće raditi s ovim velikim čovjekom, a ujedno žalosni i shrvani u tuzi jer nas je iznenadno šokirala vijest o nesretnoj smrti”, navodi se uz ostalo na službenoj stranici Feala.

SirokiBrijeg.info