Dio družine “mesara Jerke” pred sudom u Širokom Brijegu kazalo da nisu krivi za malverzaciju od 5 milijuna KM

Dana 25.9.2017. godine pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu optuženi Dragan Baškarad, Jozo Slišković i Slavo Ivanković-Lijanović izjavili su da nisu krivi za kaznena djela koja su im optužnicom ovog tužiteljstva stavljena na teret, dok se Wolfgang Pichler i Toni Fabrio nisu pojavili pred sudom – kazao nam je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Podsjećam, Wolfgang Pichler, Toni Fabrio, Dragana Baškarada i Jozo Slišković optuženi su zbog kaznenog djela Zlouporaba položaja ili ovlasti iz čl. 383 st. 3 KZ F BiH, a Slavo Ivankovića-Lijanovića zbog kaznenog djela Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju iz čl. 247 st. 2 u vezi sa st. 1 t. d) KZ F BiH.

Stavlja im se na teret da su poduzeću „Lijanovići“ d.o.o. Široki Brijeg pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 5.000.000,00 KM (pet milijuna konvertibilnih maraka), a društvo Heta d.o.o. Sarajevo koje je preuzelo kredite od društva Hypo Alpe Adria Leasing d.o.o. oštetili za iznos od 4.696.949,82 KM.

Direktor Pichler, izvršni direktor Fabrio i prokurista i voditelj podružnice Baškarad HAAL u dogovoru sa direktorom poduzeća „MI Farmer“ Jozom Sliškovićem i direktorom poduzeća „Lijanovići“ Slavom Ivankovićem-Lijanovićem nezakonito su osigurali zajam za pravnu osobu „MI Farmer“, iako su znali da će novčana sredstva koristiti poduzeće „Lijanovići“.

SirokiBrijeg.info