DI JE ZAPELO RVATINO? – Božo Ljubić izbjegao TV sučeljavanje s Glasnovićem i poslao Željka Raguža

Iako je Naša TV već prije najavila tv sučeljavanje nositelja liste HDZ-a za XI. izbornu jedinicu dr. Bože Ljubića i generala Željka Glasnovića, nositelja istoimene Neovisne liste, nositelj liste HDZ-a izbjegao je mogućnost predizbornog sučeljavanja.

Umjesto njega u tv sučeljavanju sudjelovao je Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH.

Promjena plana

Odustajanje od sučeljavanja događa se na vrhuncu kampanje i pod ozbiljnim optužbama iz Glasnovićevog stožera kako se glasovima Srba pokušava izvršiti izborna prijevara za HDZ.

„Pokušavaju nas pokrasti sa 6.000 srpskih glasova! U Banja Luci je prijavljeno 400 posto glasača više nego na prošlim izborima!”, kaže Glasnović.

Radi se o 6.000 građana srpske nacionalnosti koji imaju pravo glasa na izborima za Hrvatski sabor.

U kuloarima se već nagađalo da se dr. Ljubić neće usuditi sučeliti ‘oči u oči’ s Glasnovićem, a to se jučer ujutro i potvrdilo i to priopćenjem iz HDZ-a BiH, odnosno, protokolom jučerašnje satnice posjeta Livnu, Tomislavgradu i Vitezu kandidata te stranke za dijasporu.

Iz Naše TV, potvrdili su dolazak na sučeljavanje Željka Raguža, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH, iako je ta tv kuća već danima najavljivala gostovanje Ljubića koji je u posljednji trenutak odustao.

Ovim su potvrđena kuloarska nagađanja da će se “nešto izmisliti” kako bi se izbjegao dolazak Ljubića na sučeljavanje s Glasnovićem. Naša TV danima prije najavljivala je sučeljavanje, dok je Ljubić otkazao posljednji trenutak stvarajući sebi “alibi” predizbornom posjetom Livnu, Tomislavgradu i Vitezu.

Žestoka retorika

Upravo na relaciji Glasnović-Ljubić povela se nešto oštrija i izravnija predizborna retorika, dok je drugi na list Željko Raguž, u kampanji cijelo vrijeme ostajao po strani.

Jučer, na dan emitiranja emisije ‘Pod povećalom’ Naše TV, iz HDZ-a BiH medijima je odaslana najava o posjeti kandidata Županijskom odboru HDZ-a u Livnu, crkvi na Guberu, bolnici u Livnu, kao i Kulturno-informativnom centru i Franjevačkom samostanu u Tomislavgradu.

Naime, protokolom je za 19 sati bilo predviđeno predstavljanje kandidata u Kino dvorani Hrvatski dom Vitez, dok emisija na Našoj TV počinje u 20 sati.

Ovo je jedna od najizravnijih predizbornih kampanja za XI. izbornu jedinicu, a dodatno ju je dinamičnijom učinio upravo dr. Božo Ljubić ustvrdivši da je “svaki glas koji nije za HDZ glas za SDP”.

Nakon ovoga uslijedio je odgovor od Glasnovića koji je ustvrdio da “birači u BiH nisu imali koristi od toga što ih je Ljubić dosad zastupao”, te poručio kako “HDZ nema monopol nad hrvatskim narodom u BiH”, najavljujući nokaut “svima koji desetljećima destruiraju jedinstveno hrvatsko biće”.

Dnevni list