Deni Ćorić najavljuje svoj dolazak u mjesne zajednice

ŠIROKI BRIJEG – Sve mjesne zajednice imaju jednaka prava i ne smiju se kategorizirati! Svaka mjesna zajednica se suočava sa različitim problemima, koje je nužno riješiti. Dovoljna je samo dobra volja. Do izbora je ostalo još malo manje od dva mjeseca i kroz svoju kampanju moj tim i ja ćemo obići mjesne zajednice ,gdje god bude postojala mogućnost organiziranja skupa , predstaviti naš izborni program i saslušati probleme mještana te ponuditi moguća rješenja (gdje to bude moguće). Kao budući gradonačelnik neću favorizirati nijednu mjesnu zajednicu, svjestan sam da svakome mjestu trebaju osnovni uvjeti koje zaslužujemo i imamo pravo na njih, a ne da neku sitnicu shvaćamo kao luksuz“ – navodi u svom priopćenju Deni Ćorić, kandidat Saveza za Široki Brijeg – HSP dr. Ante Starčević BiH, HKDU -HRAST , HČSP za gradonačelnika Širokog Brijega.

„U razvojnom planu grada Širokog Brijega spominje se vodoopskrba i kanalizacija, prometna infrastruktura, gospodarenje komunalnim otpadom, socijalna zaštita, zdravstvena zaštita, elektroenergetska situacija, turizam, poljoprivreda itd. Plan je sastavljen za razdoblje od 2006. godine do 2015. godine i smatram da dosta toga nije realizirano ili nije onako kako treba biti stoga svemu tome želimo posvetiti posebnu pažnju. Jedan od načina za rješavanje ovih problema je apliciranje na europske fondove. Formirati ćemo stručan tim ljudi iz različitih područja, koji će svim građanima biti na raspolaganju, tako što će im pružiti stručnu pomoć i savjete u pisanju projekata. Vjerujem da se na taj način može doći do određenih sredstava, i da ljude treba potaknuti na apliciranje. O EU projektima svakako ćemo se dodatno oglašavati“ – ističe Ćorić dodajući kako će svim investitorima administracija biti na maksimalnom raspolaganju, te samim time neće mjesecima morati čekati na potrebnu papirologiju, koja je nužna za otvaranje firmi, odnosno pokretanje biznisa u Širokom Brijegu.

„Na razini grada ne postoje organizacijske jedinice koje bi pružale savjetodavnu i stručnu pomoć radi stvaranja pogodnijih uvjeta za rast lokalne ekonomije i povećanje zaposlenosti, a Služba za gospodarstvo, obnovu i razvitak i Služba za financije organizacijski nije osposobljena za kvalitetno rješavanje takvih poslova. To je nužno promijeniti, kao i povećati kvalitetu poslovanja, postaviti stručan kadar koji će obavljati svoj posao i koji će ravnopravno pomoći svakom građaninu Širokog Brijega“ – kaže Deni Ćorić.

Na kraju je još jednom pozvao sve građane Širokog Brijega da se odazovu skupovima u mjesnim zajednicama, a o terminima istih bit će na vrijeme obaviješteni.

SirokiBrijeg.info