Nakon članka na portalu SirokiBrijeg.info od 28.travnja 2020. godine u kojemu je iznesena kronologija zbivanja oko zagađivanja samog toka rijeke Ugrovače u Širokom Brijegu sa klaoničkim otpadom, i gdje smo objavili UPIT od 14. ožujka 2020. godine na koji još nismo dobili odgovora, a kojim smo zatražili odgovore na koji način se klaonički otpad “s njihovi potpisom” našao uz rijeku Ugrovaču.

Dana 29. travnja 2020. godine, dan nakon objave članka dobivamo odgovor, tj. demantij društva Nameks d.o.o. , ali bez zatraženih odgovora.

Demantij prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

„Dana 28.04.2020. godine ste na stranicama Internet portala www.sirokibrijeg.info objavljen je članak:https://sirokibrijeg.info/kako-se-klaonicki-otpad-namex-a-nasao-uz-tok-rijeke ugrovace-u- sirokom-brijegu/.

U tekstu je objavljeno niz neistina i laži, koje vrijeđaju i blate, ugled društva Nameks d.o.o. dostojanstvo i moralni dignitet njegove Uprave i svih zaposlenih radnika. Društvo Nameks d.o.o. se na svaki način ograđuje od ovog vandalskog čina, i najstrože osuđujemo u članku opisano ponašanje. Predlažemo da se odgovorni za ovaj čin pronađu i sankcioniraju u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima. Društvo Nameks d.o.o. je suprotno tvrdnji autora članka, dana 19.03.2020. godine, putem e-maila naadresu urednik@sirokibrijeg.info, dostavilo očitovanje na upit gospodina Marušića, u kojem smo istaknuli kako s ovim vandalskim činom nemamo ništa, te kako osuđujemo ovakvo ponašanje.“

Isto tako Vas pozivamo da uklonite slike na kojima je vidljiv „žig“ društva Nameks d.o.o. jer se korištenjem na način, na koji ste vi to uradili blati ugled našeg društva.

Shodno svemu naprijed navedenom, pozivamo vas za objavu ovog demantija i uklanjanje slika na portalu u roku od 48 sati, kako bi ovaj problem mogli riješiti mirnim putem, te kako bi izbjegli eventualne postupke za naknadnu štete.

S poštovanjem,
Uprava društva

Odgovor portala SirokiBrijeg.info:

Hvala na “odgovoru” demantiju, i što se ograđuje od ovog vandalskog čina kojeg kako tvrdite najstrože osuđujete u članku opisanog ponašanja, ali zatražene odgovore još nismo dobili!

Između ostaloga, u tom upitu je stajalo – “Ne pridržavajući se zakonskih propisa, dijelite kosti mještanima u svrhu hranjenja pasa. A ti isti ih nepropisno i nehumano odlažu gdje stignu. Smatramo Vas odgovornima za nepropisno “dijeljenje” otpada iz Vaše mesnice po Trnu”.

Danas, dana 29.travnja 2020. godine, uputili smo ponovno UPIT na Vašu adresu, te se nadamo kako ćete odgovoriti na isti, a koji ćemo također javnosti prezentirati kao i ovaj Vaš demantij.

Uredništvo portala SirokIBrijeg.info