Home Vijesti Crna kronika Darku Juriču 2 godine uvjetno i 6 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom

Darku Juriču 2 godine uvjetno i 6 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom

0
Darku Juriču 2 godine uvjetno i 6 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom

Vezano za prometnu nesreću koja se dogodila dana 30.11.2016. godine u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški, zbog koje je optužen Darko Jurič, zbog kaznenog djela Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336 st. 1 u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa iz čl. 332 st. 1 KZ F BiH, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH Josip Aničić dao je slijedeću izjavu:

Zbog izazivanja prometne nesreće Općinski sud u Ljubuškom u utorak je pravomoćno osudio 36-godišnjeg Darka Juriča iz Ljubuškog i izrečena mu je uvjetna osuda.

Dakle, osuđenom Juriču je utvrđena kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci uz upozorenje da neće ići u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Pored toga, osuđenom je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci od pravomoćnosti presude.

Optužnica ga je teretila da je 30.11.2016. godine, u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški, upravljao vozilom „Mercedes“, s 0,67 promila alkohola i brzinom od 83 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničenje brzine 40 kilometara na sat. Uslijed takve vožnje u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u vozilo „Golf“. Od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

POVEZANE VIJESTI:

Darko Jurič priznao krivnju zbog izazivanje prometne nesreće u kojoj su četiri osobe zadobila ozljede

Potvrđena optužnica za izazivanje prometne nesreće u Ljubuškom u kojoj je nastradalo više osoba

SirokiBrijeg.info