LJUBUŠKI – Pred Općinskim sudom u Ljubuškom optuženi Darko Jurič (35) priznao je krivnju zbog izazivanje prometne nesreće. U prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Optužnicom ovog tužiteljstva Darko Jurič se tereti da je dana 30.11.2016. godine u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški, izazvao prometnu nesreću. Tom prilikom optuženi je upravljao vozilom Mercedes pod utjecaje alkohola i kretao se brzinom od oko 83 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h. Uslijed takve vožnje izgubio je kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku. Prelaskom na suprotnu kolničku traku došlo je do udara u vozilo Golf. Posljedicom udara vozač vozila Golf zadobio je teške tjelesne ozljede dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

U daljnjem tijeku postupka, s obzirom da je optuženi pred sucem za prethodno saslušanje priznao krivnju predmet će se proslijediti sucu. Sudac će zakazati ročite za razmatranje izjave o priznanju krivnje, izjavio je za portal SirokiBrijeg.info, Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info