Dan ponižavanja žrtava komunističkog totalitarizma!

U Pragu je 2008.g. održana međunarodna konferencija kojoj je tema i službeni naslov bio Europska savjest i komunizam. Književnik, filozof, borac protiv komunističkog totalitarizma, humanist i državnik Vaclav Havel predložio je tada tekst pod naslovom Praška deklaracija o savjesti Europe i komunizam; koji je Konferencija i prihvatila kao službeni dokument kojim se poziva na osudu komunističkih zločina i trajno sjećanje i solidarnost sa žrtvama staljinizma i nacionalsocijalizma. Kao nadnevak na koji će se obilježavati Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, u rujnu 2008.g. odabran je u Europskom parlamentu 23. kolovoza kao spomen na dan kada su 1939.g. njemački nacionalsocijalistički i sovjetski komunistički totalitarni režimi sklopili Pakt o nenapadanju i prijateljstvu; kao kanonski primjer i simbol nasilja nad demokracijom, slobodom, životima građana i teritorijalnim integritetom više europskih država!

REZOLUCIJE O OSUDI TOTALITARIZAMA NISU I ZAKONSKI OBVEZNE!

Što Europska pučka stranka – EPP (članice su joj i HDZ i Vučićeva SNS) i njezina neformalna liderica Angela Merkel odnosno lažni demokršćani i pučani stvarno misle i osjećaju za žrtve totalitarnih režima, može se vidjeti i shvatiti najbolje iz toga da tri rezolucije Skupštine Vijeća Europe ili Europskog parlamenta o osudi totalitarnih i autoritarnih režima koje su donesene 2006., 2009. i 2019. godine – nisu i zakonski obvezne nego tek savjetodavne! Pa to omogućuje da svatko može selektivno po svom ideološkom i političkom nazoru, (ne)moralu, (ne)solidarnosti, (ne)empatiji i (ne)humanosti odabrati koji će totalitarizam osuđivati i njegove žrtve komemorirati; a koji će neizravno prešućivati i time ga prikriveno podupirati a njegove žrtve ponižavati i nad njima se sadistički iživljavati. Perfidni i dvolični „demokršćani i pučani“ iz EPP-a (pravi akronim, zar ne – ekonomsko-propagandni program!) upravo su to radi toga tako i dogovorili s njihovim vjernim saveznicima i koalicijskim partnerima u Europskom parlamentu kriptokomunistima iz grupacijâ Socijalisti&Demokrati i svih zelenih!

GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA

Pa u tom i takvom lažnom demokršćansko-pučkom političkom i moralnom kontekstu i sustavu vrijednosti i predsjednik Vlade u RH Andrej Plenković prezreo je i ponizio žrtve komunističkog totalitarizma time što je komemorirao samo na Golom otoku, a nije otišao (i) na susjedni otok Sveti Grgur na kojem su robijal(e)i pretežno političke borkinje/borci protiv komunističkog totalitarizma! Na Golom otoku je u odnosu na robijašnicu na Svetom Grguru bilo zasužnjeno znatno manje političkih zatvorenika koji su se borili protiv komunističkog totalitarizma, a za demokraciju, slobodu, ljudska i građanska prava i samostalnu hrvatsku državu. No unatoč tome, zatvorenicima informbirovcima s Golog otoka kao žrtvama treba odati počast, suosjećanje i solidarnost; ali oni su ipak bili samo politički borci za drugi tip komunističkog totalitarizma tj. Staljinov a ne Titov. A nisu bili politički aktivisti i borci za demokraciju, slobodu i ljudska i građanska prava i slobode; zbog čega Goli otok ne može biti te doista i nije simbol stradanja svih političkih žrtava komunističkog totalitarizma ! Osim toga, jedan od najzloglasnijih komunističkih kazamata i terorističkih mučilišta (osim Jugoslavije same po sebi!) za političke aktiviste i borce za demokraciju i ljudska prava bila je Stara Gradiška, pa je to stoga jedino i pravo mjesto u Hrvatskoj za iskrenu (a ne s figom u džepu!), dostojanstvenu i humanu komemoraciju te odavanje pijeteta i zahvalnosti političkim aktivistima i borcima za demokraciju i slobodu te žrtvama komunističkog totalitarizma.

I u tome je sadržaj i bît nehumane manipulacije i obmane predsjednika Vlade u RH Andreja Plenkovića koje je podvalio javnosti odlaskom samo na Goli otok, a čime se cinično narugao i ponizio političke žrtve komunističkog totalitarizma i članove njihovih obitelji! Pa Marko Veselica i Vlado Gotovac višekratno (!), Đuro Perica, Marko Dizdar, Đuro Sulimanec, Šime Đodan, Jozo Ivičević Bakulić, Josip Bilušić, Davor Aras, Hrvoje Šošić, Dražen Budiša, Ante Paradžik, Velimir Terzić, Tomislav Vukasović i mnogobrojni drugi demokratski politički i nacionalni aktivisti – politički zatvorenici savjesti i žrtve komunističkog totalitarizma; zbog njihovog političkog i društvenog djelovanja za uspostavu demokratskog političkog poretka te slobodnog i humanog društva nisu robijali na Golom otoku, nego upravo u Staroj Gradiški!

NASLJEDOVATELJI TOTALITARIZMA PONIŽAVAJU ŽRTVE I NJIHOVE OBITELJI

Kao što se to iz svega u prethodnom dijelu teksta činjenično navedenog može zorno vidjeti i valjano shvatiti, prikriveni infamni nasljedovatelji komunističkog totalitarizma i njegovih represivaca, mučitelja i terorista ni danas u formalno demokratskoj Republici Hrvatskoj; ne daju žrtvama komunističkog totalitarizma i članovima njihovih obitelji pravo na dostojanstvo političkih zatvorenika savjesti, duševni mir odnosno spokoj te društvenu čast i poštovanje. Nego njih i njihove obitelji i dalje raznim perfidnim spinovima, manipulacijama i podvalama agresivno i sadistički uznemiruju, izruguju, ponižavaju, retraumatiziraju i pogoršavaju im od preživljene zatvorske torture ionako narušeno tjelesno i psihičko zdravlje!

Bilješke

Nacističko-sovjetska vojna parada, 23. rujna 1939., Brest Litovsk, Poljska

narod.hr/kultura/marito-mihovil-letica-titov-totalitaristicki-rezim-poslao-je-u-smrt-oko-670-svecenika-vise-od-svih-europskih-komunistickih-rezima-zajedno

M. M. Letica: Titov totalitaristički režim poslao je u smrt oko 670 svećenika, više od svih europskih komunističkih režima zajedno

dnevno.hr/kolumnisti/dujmovic-o-posjeti-drzavnog-vrha-golom-otoku-pamtite-od-tita-glamur-ne-krv-kojom-je-taj glamur …

Dujmović o posjetu državnog vrha Golom otoku: „Pamtite od Tita glamur, ne krv kojom je taj glamurpoprskan“

jutarnji.hr/video/news/totalna-preobrazba-bivse-titove-plutajuce-rezidencije-galeb-vise-ne-izgleda-kao-ruzina-15015325

Totalna preobrazba bivše Titove plutajuće rezidencije, Galeb više ne izgleda kao ruzina!


slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/hrvatsko-sjecanje-na-zrtve-komunizma-drugo-ime-lazi

V. Starešina: Hrvatsko sjećanje na žrtve komunizma drugo ime laži


likaplus.hr/ls_zupanija/reagiranja/procesija_za_krizen_i_/default.aspx

Procesija „Za Križen“, Plenković i Stepinčeva kanonizacija

hrvatskonebo.org/2020/08/25/lovel-franic-dan-za-ponizavanje-zrtava-komunistickog-totalitačitarizma

Lovel Franić / SirokiBrijeg.info