Home Sport Košarka DALIBOR PERIŠIĆ: Nisu sve šanse izgubljene, ali treba biti realan, ipak zaostajemo za konkurencijom

DALIBOR PERIŠIĆ: Nisu sve šanse izgubljene, ali treba biti realan, ipak zaostajemo za konkurencijom

0
DALIBOR PERIŠIĆ: Nisu sve šanse izgubljene, ali treba biti realan, ipak zaostajemo za konkurencijom
FOTO: Mili Marušić

Prije tjedan dana je Široki u Daliboru Peršiću dobio svoje drugo, poslije Franka Kaštropila, iskusno pojačanje na mladu momčad koja se dotad teško nosila s izazovima košarkaške Lige 10.

Jednako kao i Kaštropilu, Široki Brijeg mu nikako nije nepoznata sredina jer mu je ovo već treći put da dolazi igrati za klub u kojem je, kako ističe, “proveo najbolje dane svoje karijere”.

– Iznenada se sve dogodilo, imao sam sukob s trenerom Markom Trbićem u Sparsima, tako da smo sporazumno raskinuli ugovor, nisam htio tamo više ostati. Onda sam se brzo dogovorio s Širokim gdje ću igrati do kraja sezone, pojašnjava Peršić.

Već je zaigrao za ekipu prošlog vikenda protiv Zrinjskog u Mostaru i porazu poslije preokreta Plemića od 78:69.

– Protiv Zrinjskog smo napravili veliki kiks jer smo imali sve u svojim rukama, što kažu: “došli smo do izvora, a nismo se vode napili”. Imali smo 8 razlike i u završnici svojim individualnim greškama izgubili utakmicu, ali trebamo izvući neke pouke iz toga i probati dobiti sljedeću. Nama je sad svaka bitna jer treba biti realan – prije da nas očekuje borba za ostanak nego za prvaka, kaže košarkaši reprezentativac BiH.

Široki je ipak dobro krenuo u novu godinu s trenerom Mladenom Vuškovićem. Dobili su Bošnjak i Kakanj, u Mostaru upisali prvi poraz.

– Novi trener je sigurno unio više samopouzdanja ovim mladim igračima. Ekipa je dobra, fizički spremna, tu ima dosta talentiranih igrača, stigli smo Kaštropil i ja… za ovu ligu imamo kompletnu ekipu. Možda nije kasno ni za Ligu za prvaka, imamo šansu, a mislim da će utakmica sa Sparsima u Sarajevu odlučivati. Nisu sve šanse izgubljene, ali treba biti realan, ipak zaostajemo za konkurencijom, napominje Peršić.

Sljedeći protivnik je Mladost iz Mrkonjić Grada koja je iznenađujuće izgubila prošli domaći meč od Bošnjaka.

– Kući igramo i tu nema puno kalkulacija, i u Mostar smo išli po pobjedu jer smo svjesni da imamo kvalitetu, malo nam je nedostajalo. Mladost se pojačala, nezgodna su ekipa, igrao sam dva puta protiv njih sa Sparsima ove sezone i poznajem ih dobro. Treba se dobro pripremiti i biti oprezan, ali idemo na pobjedu, najavio je Dalibor Peršić.

Liga je nezgodna, ekipe izjednačene

Još je pet kola do kraja Lige 10, potom će pet najboljih natjecanje nastaviti u Ligi za prvaka, a ostalih pet u Ligi za ostanak.

– Svi su u par pobjeda, nema velike prevage između ekipa zato u svaku utakmicu treba ući i oprezno i kao da je finale. Generalno je ovo nezgodna liga, ekipe su izjednačene, jedino se Bosna malo izdvojila. Dosta se ekipa se sad i pojačalo, svi shvataju vrlo ozbiljno ovu ligu, bilo da se bore za ostanak ili prvaka, prokomentirao je Peršić bh. prvenstvo.

Dnevni list