Đakovčaninu podrijetlom iz Širokog Brijega veliko priznanje “Najbolja poduzetnička ideja 2019”

U petak su na prigodnoj svečanosti uručene diplome najuspješnijim sudionicima projekta “Najbolja poduzetnička ideja 2019”.

Prva nagrada otišla je u ruke Đakovčaninu podrijetlom iz Širokog Brijega.

Jurica Perko, osnivač je start up tvrtke Jellyfish d.o.o. Njegova se poslovna ideja odnosi na integraciju punionica za električna vozila u infrastrukturu javne rasvjete. Naglasak je na iskorištenju postojeće infrastrukture – javne rasvjete koja je svugdje dostupna, a nije dovoljno iskorištena.

Punionica za električna vozila bila bi integrirana u sustav javne rasvjete te bi jedinicama lokalne samouprave omogućila proširenje mreže punionica i uštedu na inicijalnim troškovima.

Perku će ovo priznanje omogućiti da poslovnu ideju realizira do kraja.

Prototip bi mogao biti gotov kroz tri mjeseca. “U kontaktu sam s nekim tvrtkama koji se bave proizvodnjom različitih komponenti koje sastavljamo u našu punionicu. Stvaramo jedan ekosustav, jer se ne želimo baviti proizvodnjom svih dijelova odjednom i vjerujem da ćemo vrlo brzo doći do finalnog proizvoda. Okvirno je za jednu punionicu potrebno 30 tisuća kuna“, rekao je Perko tom prilikom, prenosi Novi radio Đakovo.

Na natječaj za najbolju poduzetničku ideju u 2019. se godini prijavilo 40 kandidata, a za novčane nagrade najboljima Županija je osigurala 40 tisuća kuna.

SirokiBrijeg.info