U petak i subotu 15. i 15. veljače 2019. godine u hotelu Otok u Grudama održana je dvodnevna radionica iz prve pomoći za 29 nastavnika, djelatnika i volontera Crvenoga križa, u organizaciji Crvenoga križa Županije Zapadnohercegovačke a u suradnji s Crvenim križom Federacije BiH.

Prisutne su pozdravili domaćini, predsjednik Crvenoga križa ŽZH i Skupštine Crvenoga križa ŽZH. Na radionici su prezentirane osnove pružanja prve pomoći, postupak reanimacije (KPR) te način upotrebe AED-a (automatskog eksternog defibrilatora) što je novost u pristupu prvoj pomoći na našim prostorima. Radionicu su vodili edukatori Crvenoga križa FBiH, Nevenka Milanović, Azra Mešić, Jasmin Nikšić te Tomislav Miloš, instruktor prve pomoći Crvenog križa Grude.

Između ostalog, razgovarano je o održavanju općinskih/gradskih natjecanja osnovnih i srednjih škola u ŽZH iz pružanja prve pomoći koja se trebaju održati do 15. travnja. U tom smjeru su i nastavnicima predstavljene smjernice za rad s djecom.

Na kraju radionice svima su uručene zahvalnice za sudjelovanje u radu ovog važnog događaja za strukturu Crvenog križa u Županije Zapadnohercegovačke, tom prigodom je predsjednik Crvenoga križa ŽZH Josip Zelenika zahvalio nastavnicima osnovnih i srednjih škola u ŽZH što su se odazvali pozivu.

Crveni križ ŽZH