FOTO: Mili Marušić

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu u ponedjeljak navečer je osvijetljena rozom bojom čime je označen početak obilježavanja svjetskog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke. Akcija osvijetljavanja znamenitosti provodi se 1. listopada širom BiH i Europe.

”Ideja mi je od početka bila da to bude crkva. Ona je simbol Širokog Brijega, ne samo vjerskog života, već i puno više. Za mene je ona simbol postojanosti i prkosa. Odrasla sam uz nju i jako mi puno znači”, izjavila je novinarima Radica Lasić, predsjednica Udruge žena liječenih od karcinoma dojke ”Narcis” iz Širokog Brijega koja djeluje na području Županije Zapadnohercegovačke.

Inače, ovo je prvi put u ŽZH da je jedan javni objekt osvijetljen ovim povodom. Lasić ističe da je izuzetno zahvalna gvardijanu Franjevačkog samostana u Širokom Brijegu fra Tomislavu Puljiću te ostalim franjevcima te smatra da je ovo vrhunac rada Udruge ”Narcis” koja djeluje već 14 godina.

”Za mene je ovo put na mjesec – toliko veliko. Noćima već ne spavam od sreće, ponosa i zadovoljstva. Za mojih 14 godina rada mislim da je ovo nešto najljepše što sam mogla doživjeti”, zaključila je Radica Lasić u izjavi novinarima.

Širokobriješka ”kamena ljepotica” rozom bojom bit će osvijetljena do svitanja.

Bljesak.info