Čović izaziva buru nezadovoljstva u MUP-u ŽZH

Obični policajci i službenici osupnuti su činjenicom da je vrh policije i ministarstva umiješan u kriminalne radnje. Njihova služba je godinama zloupotrebljavana, profesionalni standardi su poremećeni, tako da je cijeli sustav služio kriminalu, korupciji i destabilizaciji društva.

Svakim trenutkom ih je više koji negoduju na podjele u policiji i službi na temelju podobnosti i pogodnosti nesposobnim zapovjednicima i rukovodećim službenicima, koji rade isključivo po želji interesa neobrazovanih moćnika, piše portal Ljubuski.info.

Uredni policajci se progone, a podobni nagrađuju

Ovakav sustav je izmislila politička klika, koja upravlja ministarstvom i policijom. U zadnjih nekoliko godina u policijskim strukturama se stvorio ogroman jaz. Policajci koji žele zakonit pristup radu se ne unaprjeđuju, dok podobni s lažnim diplomama i bliski kriminalu napreduju po brzom postupku. Primjera je mnogo i svi završavaju na sudu postupcima, koje MUP gotovo redovito gubi. Prilikom zadnjim promaknuća čak se od strane vrha policije krivotvorio i potpis.

Zbog Čovića bura nezadovoljstva

Već više od dvije i pol godine nekoliko policajaca MUP-a ZHŽ ne dolazi na posao. Njihova imena i prezimena su poznata. Moglo bi se reći da su dogovorom bivšeg ravnatelja policije Zorana Galića i Dragana Čovića predsjednika HDZ BiH poslani u Mostar po posebnom zadatku.

Od večernjih sati do ranog jutra, svakog dana, čuvaju privatnu imovinu Dragana Čovića u HNŽ-u, ne dolaze na posao u MUP ZHŽ, ali primaju plaću za nezakonit zaštitarski posao. To znači da je MUP ZHŽ privatno ministarstvo, kojeg financira narod, za privatni interes Dragana Čovića i politike koju isti zastupa. Radi se o nezakonitim radnjama, jer Dragan Čović ima zaštitare koje mu plaća država, jer je na funkciji člana Predsjedništva BiH. Ako želi štititi svoju imovinu neka sam plati zaštitarsku službu iz vlastitog džepa, a ne da koristi resurse pokradene županije.

Sve su ovo razlozi zbog kojih je Dragan Čović podržao kriminal u MUP-u ZHŽ, točnije njemu je vlastita imovina preča od društvenih vrijednosti, naroda i narodnog interesa. Zorana Galića je nagradio mjestom direktora Granične službe BiH, a protiv drugih osoba umočenih u kriminal, poput Zdravka Borasa i ostalih, ne želi kazati ništa. Njemu je sve medno, a narod grca u društvenom kaosu.

To znači da nismo daleko odmakli od Sjeverne Koreje.

Ljubuski.info