Na Pecari generalno ne mogu biti zadovoljni odrađenom jeseni, ali trener Denis Ćorić s druge strane ima pravo iskazati zadovoljstvo periodom koji je on odradio na klupi. Ligu za prvaka ne može obećati, ali vrlo je optimističan da će cilj nakon još četiri proljetna kola ipak biti ostvaren.

Široki je nakon 18. kola sedma momčad Premijer lige. Sedma, što će reći ispod linije koja će tabelu nakon još četiri proljetna kola podijeliti na Ligu za prvaka i ostanak.

– Klub renomea Širokog uvijek puca na sami vrh i sigurno je da smo u konačnici željeli više, rekao je trener Denis Ćorić, a onda se osvrnuo na razdoblje koje je on proveo na klupi, posljednjih sedam kola…

Iz tih sedam kola Široki je izvukao četiri pobjede, dva poraza i remi.

– Mogu biti zadovoljan kako smo taj dio odradili, ali i za taj period važi da je moglo bolje. Generalno smo odradili dobar posao, jer dalje smo prošli u Kupu protiv Slobode, a svi znamo da smo imali negativan rezultat iz prve utakmice. Kad već spominjem Slobodu, ostaje žal zbog tog minimalnog prvenstvenog poraza na Tušnju, gdje smo bili bolji u drugom poluvremenu, ali opet…, to nam se donekle vratilo kući protiv Željezničara kojeg smo dobili, iako smo u prvih pola sata bili nadigrani.

Vratio se i na poraz u Krupi, gdje je Široki tražio igranje rukom domaćih, nakon čega je primio gol…

– U Krupi smo na terenu morali bolje reagirati kod te situacije, fokusirati se na igru nakon tog detalja. Ali nema veze, ne treba se vraćati na te stvari.

Ono o čemu u Širokom žele razmišljati, pojačavanje je kadra, a on protekle jeseni nije bio jak.

– Dovoljno je bilo vidjeti tu posljednju utakmicu protiv Mladosti. Ćorić, Pandža i Sesar, igrači koji su se digli u zadnje vrije, imali su kartone, a na teren su usprkos stomačnim tegobama morali Ivanković i Kožul. Kadar nam se sužen i sada je na nama da to analiziramo i odlučimo što i kako na proljeće. Svi igrači su pod ugovorom, sve ih očekujemo na prozivci, ali najprije trebamo sjesti i razmotriti situaciju. Tek nakon toga bit ćemo pametniji.

Konkretnih poteza još nije bilo, do kraja tjedna možda bude novosti, pa je Ćorić zasad mogao reći još samo ovo: Igrače ćemo dovoditi ciljano, gledat ćemo se osvježiti, kao što će učiniti i sve ostale ekipe.

Plan priprema još nije gotov, opcije se važu, a zasad se zna da će prozivka biti obavljena najkasnije do 15. siječnja.

Dnevni list