Članovi Udruge mladih Agape pozivaju na trodnevnu edukativnu tribinu

LJUBUŠKI – Članovi Udruge mladih Agape iz Ljubuškog povodom četvrte godišnjice osnutka organiziraju trodnevnu edukativnu tribinu.

Tribine će se održati 7., 8., i 9. travnja ove godine u Gradskoj vijećnici Ljubuški, s početkom u 19:00 sati.

Kroz ova tri dana moći ćete poslušati eminentne i iskusne predavače koji će govoriti o problemima ovisnosti modernog doba, aktivizmu kroz medije i kroz pisanu riječ.

1. večer – 7.4. 2016. “Aktivizam u medijima”

Gost predavač – Senad Hadžifejzović – osnivač prve HD televizije Face TV. Poznati novinar koji u Centralnom dnevniku Face TV-a, bez dlake na jeziku daje kratke i britke izvještaje o trenutnim događajima u Bosni i Hercegovini. Gospodin Hadžifejzović će prvu večer govoriti o snazi koju mediji imaju u našoj zemlji i načinu na koji se televizija koristi kao pozitivna potpora društvenom aktivizmu.

2. večer – 8.4. 2016. “Čemu danas robujem”

Problematika o kojoj će se raspravljati u drugoj večeri je borba s ovisnostima. U posljednje vrijeme ovisnosti o internetu, društvenim mrežama, igricama, uzele su maha te sve više mladih ljudi, kao i većina roditelja, traže pomoć u suzbijanju ovih novonastalih ovisnosti. Nada Matković socijalni je radnik koja već više od 40 godina pomaže ovisnicima u psihijatrijskoj bolnici u Mostaru. Ona će održati zanimljivo predavanje o alkoholu i kocki te njihovim posljedicama. Gospođi Matković će se pridružiti Kristina Paponja, mlada psihologinja uposlena u školi Ivane Brlić Mažuranić u Ljubuškom, koja će održati predavanje o novijim ovisnostima modernog doba.

3. večer – “(P)okreni riječima”

Poezija je krik najskrivenijih čovjekovih dubina, ali i odgovor umjetnika na stvarne događaje koji nas okružuju. Upravo takva socijalna tematika će posljednju večer biti umrežena u najljepše stihove domaćih pjesnika. Imamo čast ugostiti Marka Tomaša, pjesnika rođenog u Sloveniji, koji trenutno živi i djeluje u Mostaru. Pjesnika čiji su stihovi boema izrešetani s jedne strane bijesom na režim i dokonost u državi, a s druge strane obojeni najpoletnijim ljubavnim mislima. Pjesnik će imati priliku i predstaviti svoje knjige “Kolodvor i paranoja”, “Varanje smrti” i “Crni molitvenik”, koje ćete na kraju večeri moći kupiti.

Marina Radoš, mlada i perspektivna spisateljica, rodom iz Tomislavgrada, unijet će vedrinu svojim mladenačkim razmišljanjima, a ujedno i pjesničkom zrelošću koja nadahnjuje mlade ljude u našoj, ali i susjednim državama.

Sve Vas pozivamo da dođete, poslušate goste i aktivno sudjelujete na ovim večerima.

Vidimo se!

Agape – Ljubuški