Home Vijesti Članovi i predstavnici URB HVO-a ŽZH sudjelovali u humanitarnoj akciji Udruge osoba s invaliditetom ŽZH

Članovi i predstavnici URB HVO-a ŽZH sudjelovali u humanitarnoj akciji Udruge osoba s invaliditetom ŽZH

0
Članovi i predstavnici URB HVO-a ŽZH sudjelovali u humanitarnoj akciji Udruge osoba s invaliditetom ŽZH

Članovi i predstavnici URB HVO-a ŽZH sinoć,dana 11.kolovoza 2020.godine su posjetili članove i volontere Udruge osoba s invaliditetom ŽZH,koji organiziraju humanitarnu akciju svakog dana od 10 do 14. kolovoza 2020. godine u vremenskom periodu od 20,00 do 23,00 sati kod križa na mostu u Širokom Brijegu kako bi prikupili potrebita novčana sredstva za stavljanje u funkciju bivši prostor Centra za socijalnu skrb u Širokom Brijegu, poradi zapošljavanja i rehabilitacije osoba s invaliditetom ŽZH.

U tom smislu Udruga osoba s invaliditetom ŽZH na čijem je čelu Predsjednica Zora Mikulić planira registrirati poduzeće koje će nositi naziv “Osmijeh“ preko kojeg će invalidne osobe s različitom vrstom invaliditeta u ŽZH pronaći zaposlenje, te ostvarivati prihod, ali i mogućnost druženja i potpune socijalizacije u društvo. Te osobe su potrebite pažnje i nježnosti od svih ljudi jer su iznimno vesele i pristupačne, te je stoga ova humanitarna akcije od iznimne važnosti za cjelokupni društveni, kulturni i gospodarski život ŽZH i Grada Širokog Brijega, piše BraniteljskiPortal.ba.

Stoga su se članovi URB HVO-a ŽZH odmah odazvali pozivu na ovu humanitarnu akciju jer su i sami u svojoj sedmogodišnjoj borbi za prava razvojačenih branitelja HVO-a ŽZH prolazili kroz iste ili slične kalvarije kroz koje prolaze invalidne osobe u FBiH i ŽZH, zahvaljujući bešćutnim političkim elitama u FBiH i ŽZH, neovisno zovu li se zaboravljeni ili razvojačeni branitelji.

Na sinoćnjem druženju članovima i predstavnicima URB HVO-a ŽZH i Udruge osoba s invaliditetom ŽZH se priključila i Marija Lovrić zastupnica HSP dr. Ante Starčević u Skupštini ŽZH što je za svaku pohvalu jer je navedena zastupnica u Skupštini ŽZH u više navrata zastupala prava i interese članova URB HVO-a ŽZH a sada je došla dati podršku i osobama s invaliditetom u ŽZH, a to može učiniti samo osoba s toplim srcem, čistom i iskrenom dušom što Marija Lovrić odista ima.

U ugodnom druženju s članovima i predstavnicima Udruge osoba s invaliditetom ŽZH članovi URB HVO-a ŽZH razmijenili su iskustva s članovima navedene udruge, te su podržali njihova nastojanja u zapošljavanju i rehabilitaciji osoba s invaliditetom u ŽZH.

Na kraju sastanka članovi URB HVO-a ŽZH su obećali pozvati na ovu humanitarnu akciju sve druge članove URB HVO-a ŽZH, kao i svoju rodbinu, prijatelje i poznanike jer ovakve akcije trebaju podržati poglavito predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u ŽZH i svaki stanovnik ŽZH pa čak i šire.

BraniteljskiPortal.ba