Čišćenje mrlja na tepihu

Velik broj kućanstava susreće se kad tad s mrljama na tepihu. Neke mrlje su toliko tvrdokorne da se jednostavno ne daju očistiti. Nakon niza pokušaja čišćenja, mnogi odustanu i mrlje ostanu. Teško ih se može riješiti, usprkos mnogim deterdžentima i sredstvima.

Mrlje ostavljaju dojam neurednosti i estetski ne izgledaju lijepo. Tepih je ukras u domu i mora djelovati uredno, čisto i lijepo. U kemijskim čistionicama se tepisi najčešće čiste, no postoje i pripravci iz kuće radinosti koji će temeljito očistiti sve mrlje na tepihu.

Pokušajte pripremiti pripravak za čišćenje kod kuće. Na jednostavan, brz i jeftin način pripremite pripravak kojim ćete učinkovito riješiti i one najtvrdokornije mrlje. Pripravak nema nikakvih kemikalija, nema opasnih sastojaka, a učinak je oduševljavajući. Zahvaljujući ovom pripravku vaš tepih će konačno biti čist i kao da ste ga upravo kupili.

Za pripravak vam je potreban prazan raspršivač, 1 žlica sode bikarbone, 1/3 čaše octa (oko 70 ml), vruća voda (oko 300 ml) i 1 žlica deterdženta za rublje. Sve sastojke zajedno promiješajte i stavite u raspršivač te promiješajte.

Postupak čišćenja ide tako da pripravak raspršite na mrlje, uzmete četku ili krpu i počnete čistiti. Ako vam sve mrlje ne odu prvi put, pokušajte nekoliko puta. Nakon nekoliko čišćenja, vidjet ćete rezultate.

Pripravak inače djeluje odmah i može očistiti mrlje kod prvog nanošenja, no kod velikih i tvrdokornih mrlja postoji mogućnost da ćete morati ponoviti čišćenje.

Nakon što očistite tepih, ostavite ga da se suši. Vaš tepih će biti čist, a mrlje se neće nazirati. Gosti će vam zavidjeti na tepihu, a vi im možete ili prešutjeti tajnu ili im odati. Na vama je da im odate tajnu svog pripravka za čišćenje.

Nemojte bacati novac na skupocjene preparate i sredstva za čišćenje. Dajte si vremena i truda i pripremite ovaj pripravak kod kuće. Brzo, jednostavno, jeftino i učinkovito ćete očistiti najtvrdokornije mrlje. Mrlje će za vas biti prošlost.

Savjetnica.com