CIRKUS BRALE: Ljubuški lovci ulovljeni s prekucanim vozilom?

LJUBUŠKI – Prije nekoliko godina, ljubuški lovci iz Lovačke udruge Kravica Ljubuški, kojoj predsjedava Mario Herceg, organizirali su tombolu na kojoj je glavna nagrada bilo terensko vozilo.

Navedeno vozilo je, prije nekoliko dana, navodno zaplijenjeno od strane policije, budući da je otkriveno kako su mu prekucani brojevi. Vozilo se trenutno nalazi na parkingu MUP-a na Bućinama, piše portal Ljubuski.net

Kako se doznaje, ovo vozilo je kupljeno, lovci navode i debelo preplaćeno, od rođaka trenutnog ministra unutarnjih poslova ZHŽ Zdravka Borasa.

Lovačku večer na kojoj je dodijeljeno ovo vozilo su uveličali Dragan Čović, Nevenko Barbarič, Zdravko Boras i drugi ministri i visoki dužnosnici.

Čović je domaćinima čestitao na organizaciji i zahvalio na potpori na netom održanim izborima.

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić je u pozdravnom govoru naglasio dobru suradnju između Općine Ljubuški i lovačke Udruge “Kravica” te napomenuo kako je ova Udruga od posebnog interesa za Općinu i da kao takva ima i njegovu punu potporu.

U javnosti se ističe politička važnost ove udruge koja ima izrazito snažnu ulogu u predizbornim kampanjama, a osoba od posebnog značaja je predsjednik udruge Mario Herceg.

Izdvajamo jedan od nekoliko opisa lovačkog iskustva kojeg potpisuje Mario Herceg, predsjednik HUL Kravica Ljubuški:

Pravi doživljaj započinje kada se lovac sa svojim pasom počne spuštati niz njive, strništa ili livade, njegov pas pretražuje pred njim teren u nadi da će natrčati na lovnu divljač. Kad pas počne zastajkivati i njuškom pretraživati zrak u blizini da odredi točan smjer i daljinu divljači, lovac se priprema za divljač koja će biti pronađena. Adrenalin puca sve prisutne, želja za akcijom je tako očita da se u zraku oko njih osjeti naboj. Pas staje u fermu (poentira divljač), lovac sad već zna smjer iz kojeg će se podići samo da nasluti daljinu a dobar poznavalac svog pasa može i to približno odrediti. Na komandu lovca diže se prepelica koja u pravilu uvijek bježi od lovca i njegova glasa tako da je niz cijev puno lakše pogoditi podignutu divljač. Pas pronalazi istu i donosi je svom vlasniku a on sav ushićen dolazi do pasa osvrne se dva tri puta okolo da se uvjeri da su i drugi lovci vidjeli uspješno izvedenu akciju i da može dobrano pohvaliti svoga pasa. Tako sve dok zagrije, u ovom lovnom danu dok ne počne kiša padati.

Ljubuski.net