Home Tehnologija Internet Chrome sa novom verzijom omogućuje pregledavanje cijelog weba u virtualnoj stvarnosti

Chrome sa novom verzijom omogućuje pregledavanje cijelog weba u virtualnoj stvarnosti

0
Chrome sa novom verzijom omogućuje pregledavanje cijelog weba u virtualnoj stvarnosti

Dok letenje kroz prostor ili pucanje po zombijima može zvučati kao puno zabavniji načini za korištenje VR-a, tehnologija virtualne stvarnosti također može transformirati način na koji doživljavamo svakodnevne stvari – poput gledanja filmova ili pregledavanja weba.

Prema Googleovom zaposleniku François Beaufortu, prve VR značajke sada su dostupne za probu u Chromeu 61 verziji. Dovoljno je samo da učitate bilo koju web stranicu u Chromeu, stavite svoj mobilni uređaj u Daydream View headset, i možete počet istraživati internet u virtualnoj stvarnosti.

Google je još u veljači dodao podršku za Web VR tehnologiju na Chromeu, ali ovo novo ažuriranje omogućuje vam surfanje bilo koje web lokacije na webu u VR okruženju, bez obzira na to ima li web stranica posebnih dodataka za virtualnu stvarnost ili ne.

2D i 3D podrška

“Od sada je moguće korisnicima pregledavanje i interakcija s bilo kojom web-lokacijom u VR-u, praćenjem veza između stranica, kao i prebacivanje između klasičnih 2D stranica i očaravajućih gledanja 3D web-lokacija koje podržavaju WebVR”, kaže Beaufort, koji također obećava da nam dolazi još mnogo više mogućnosti u bliskoj budućnosti.

Kako to izgleda u stvarnosti?

Ako želite isprobati neke web stranice koje već sada imaju punu podršku za VR, mogli biste pogledati videozapise od 360 stupnjeva koje su VR ready sa modelima Ford automobila ovdje ili ovaj virtualni obilazak San Francisca – samo provjerite jeste li ažurirali mobilnu verziju preglednika Chrome na verziju 61 prije nego što započnete. Kao što smo rekli, sada ćete moći pregledavati bilo koju web stranicu putem VR-a.

Chrome i Daydream nisu jedini preglednici i VR uređaji koji rade na WebVR podršci: Apple već radi na tome, a Firefox je još prošlog mjeseca dodao ovu tehnologiju u svoju inačicu Firefox 55. Firefox verzija je zasada kompatibilna s headsetovima Oculus Rift i HTC Vive. Pretpostavljamo da bi Google moga objaviti još nekoliko VR značajki na svom eventu zakazanom za 4. listopad.

PCchip.hr