Pred rukometašicama Gruda je najvažnija i najteža utakmica ove rukometne sezone. Prije 15 dana cure su u prvoj utakmici poluzavršnice KUP-a BiH poražene u Ljubuškom od ekipe Izviđača rezultatom 32:30.

Ove srijede igraju uzvrat i pokušat će ostvariti pobjedu sa većom razlikom od 2 gola, što bi ih dovelo do četvrtog uzastopnog finala KUP-a BiH.

Nažalost, zdravstveno stanje ekipe nije dobro pa će ovu utakmicu dočekati znatno oslabljeni.

Naime, još uvijek se nije oporavila Anita Azinović koja je imala operaciju meniskusa, a na utakmici u Ljubuškom težu ozljedu je dobila naša prva vratarka Darjana Vukliš koja neće moći nastupati još najmanje 20-ak dana.

Uz njih dvije, na utakmici u Goraždu koja se igrala ove nedjelje, a koju su naše prvakinje pobijedile rezultatom 30:22, nakon 6 postignutih golova, sa razbijenom arkadom na šivanju u hitnoj je završila i Edina Demić, kazali su za portal SirokiBrijeg.info iz HŽRK Gruda.

Tako utakmicu u srijedu dočekuju bez tri standardne prvotimke i sa 2 gola zaostatka iz prve utakmice.

kako su kazali, cure će dati sve od sebe da pokušaju osigurati prolaz u finale KUP-a, a za to će im biti potrebna i što veća podrška s tribina dvorane u Grudama.

Iz kluba pozivaju da dođete na utakmicu i svojim navijanjem pomognete da cure odigraju što bolju utakmicu i uz vašu pomoć postignu potrebnu pobjedu!

SirokiBrijeg.info