LJUBUŠKI – Istražni postupci koje provodi Odjel kriminalističke policije MUP-a ZHŽ za gospodarski kriminalitet, vezani za nepoštivanje zakonskih procedura, koje prethode podizanju kredita općine Ljubuški, su pri kraju, piše portal Ljubuski.info.

Potrebno je ponoviti da su sve dosadašnje istrage bile farsa. Naime, sve su opstruirane od strane načelnika Odjela kriminalističke policije Miroslava Galića, pod pritiskom i nadzorom dosadašnjih ministara, a šef odjela Igor Marić i ostali inspektori su istraživali površno, kao da imaju debelu dioptriju, a ne nose naočale.

Nedvojbeno je utvrđeno da je Stipe Bubalo, šef financija općine Ljubuški krivotvorio javne isprave i vanbilančno vodio milijunska općinska dugovanja. Je li to bio naputak Nevenka Barbarića, a za pretpostaviti je da jeste, pokazat će vrijeme. Jasno je da politika “jede malu djecu”.

Dokumenti, koji su dolazili pred općinske vijećnike od strane načelnika kroz redovitu zakonsku proceduru, nisu bili istiniti, te su za posljedicu imale ogromnu financijsku štetu za općinu Ljubuški.

Predsjednik OV Ljubuški Tihomir Kvesić je krivotvorene dokumente, kroz radne materijale, dostavljao općinskim vijećnicima. Znao je da su nezakoniti, a sve je sukladno proceduri trebala provjeriti tajnica Vjerica Vukojević.

Vjerica Vukojević je bila tajnica i u prethodnom sazivu općinskog vijeća, radi se o rukovodećem državnom službeniku, i također je još 2010. godine znala da se općina ne može kreditno zaduživati i da su za to iscrpljene sve zakonske mogućnosti.

I ovaj slučaj, kome je postupak istrage pri kraju, pokazuje da kandidatura Nevenka Barbarića za načelnika, apsolutno, nema smisla, jer je u tijeku postupak utvrđivanja njegove odgovornosti za stanje u općini Ljubuški. Ovo je samo jedan od slučajeva zbog kojih se istražuje Barbarić.

Bilo kakve opstrukcije u istrazi su nemoguće, osim da dokumentacija isčezne, ali u cijelu istragu je uključeno preko 50 osoba.

Ljubuski.info