Nakon odlaska Romea Bilinovca s klupe Širokog Brijega njegov dotadašnji asistent Mate Brekalo predvodio je Široki na utakmici sedmog kola Lige 12 u kojemu je klub iz Hercegovine poražen od Bosne u Sarajevu rezultatom 99:80.

Nova uloga za novog trenera Širokog, kako kaže, došla u je nezgodnom trenutku.

“Imamo problem u defanzivnom dijelu i kroz predstojeći period nam predstoji uigravanje u fazi odbrane. Na tome će biti posvećen rad u budućnosti. Postižemo u prosjeku oko 80 poena, ali primimo previše. Mislim da ova ekipa može igrati bolje,“ izjavio je nakon poraza u Sarajevu novi trener Širokog, osvrćući se i na posljednjeg protivnika.

“Bosna je najkompletnija ekipa u ligi. Imaju deset igrača koji su prošli bh. ili jače rangove takmičenja, tako da nismo imali mnogo šansi. Ponovo smo primili previše koševa, ali ja sam uvjeren da će taj dio biti bolji već na narednoj utakmici”, najavio je Brekalo.

Sljedećeg vikenda Široki će u susretu s Građanskim imati priliku prekinuti niz od četiri poraza. “Veoma važna utakmica za nas. Moramo pokazati napredak i vratiti se na pravi kolosijek”, dodaje trener Širokog.

SportSport.ba