BRAVO POLICIJA: U Grudama rasvjetlili krađu CD payera, a u Ljubuškom krađu motorne pile

PU Grude rasvijetlila je krađu, koja je prijavljena 14. ožujka o. g.

Prema navodima iz prijave nepoznati počinitelj je, noću sa 9./10. ožujka, iz obiteljske kuće u Tihaljini otuđio motornu pilu, bušilicu i električnu brusilicu, a iz motornog vozila koje se nalazilo parkirano ispred kuće otuđen je CD player.

Tijekom kriminalističkog istraživanja saslušano je više osoba, između ostalih u svojstvu svjedoka je saslušan I. Č. (27) iz Tihaljine koji je izjavio da je u navedeno vrijeme boravio u inozemstvu.

Naknadno, policijski službenici su došli do saznanja da je I. Č. (27) mogući počinitelj te je isti saslušan u svojstvu osumnjičenoga, a tom prilikom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio opisano kazneno djelo.

PU Grude će podnijeti Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. Č. (27) zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela Krađa iz čl. 286. KZ-a F BiH i Davanje lažnog iskaza iz čl. 348. KZ-a F BiH.

PU Ljubuški je rasvijetlila krađu, koja je prijavljena 8. ožujka o. g.

Prema navodima iz prijave nepoznati počinitelj je, u razdoblju od 1. – 5. ožujka, iz stare obiteljske kuće u mjestu Lipno otuđio motornu pilu marke Stihl 029.

Operativni radom policijski službenici PU Ljubuški su došli do saznanja da se otuđena motorna pila nalazi kod 43-godišnjaka s područja Cazina.

Istražitelji PU Ljubuški su, u službenim prostorijama PU Cazin, u svojstvu svjedoka saslušali 43-godišnjaka koji je predao motornu pilu, a nakon što se za to steknu uvjeti pila će biti vraćena vlasniku.

U suradnji s istražiteljima PU Cazin istražitelji PU Ljubuški su došli do saznanja o mogućem počinitelju kaznenog djela krađe, isti je trenutno nedostupan i za njim se traga.

I ovim putem zahvaljujemo policijskim službenicima PU Cazin na korektnom odnosu i suradnji, priopćeno je iz Uprave MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info