Idući nastavak serijala “BLOGER MIRO” kojega vam donosi portal SirokiBrijeg.info, nosi nam priče i dojmove ondašnjeg načelnika, a sadašnjeg gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića sa 9.MFF koji se održavao od 3. do 6. rujna 2008. godine.

Naravno, kako je to bila i izborna godina “pao” je i novi predizborni slogan. Načelnik je sa svojim suradnicima posjetio Područnu školu Trn koja je tada bila pretvorena u jedno veliko gradilište. U međuvremenu drugovi iz HDZ-ja BiH, na čelu sa drugom Draganom Čovićem, posjetili su tvrtku Presal Extrusion u Knešpolju….

ŠIROKI BRIJEG – GRAD FILMA (06.09.2008., subota)

“Ovaj post počinjem pisati pod dojmom još jednog velikog događaja od prije tri dana, a to je otvaranje 9. Mediteran film festivala (MFF) u našem gradu. Široki Brijeg je uistinu postao i grad filma što dokazuje činjenica da su na ovogodišnjem MFF-u (održava se od 3. – 6. rujna) u konkurenciji filmovi iz čak 14 zemalja. Ako se po jutru dan poznaje ovaj 9. MFF bi mogao premašiti sve prethodne, jer je ovu prvu večer sve besprijekorno funkcioniralo. Od organizacije, posjećenosti, brojnih novinara i poznatih osoba iz svijeta filma do moram reći „šlaga na kraju večeri“ jedne prekrasne večeri i druženja, nakon emitiranja filmova, u hotelu uz taktove hrvatske etno skupine „Cinkoši“. I ove godine sam podržao ovaj festival, a posebno mi je drago bilo da mi je pripala čast da ga otvorim. Nadam se da će slijedeći 10. MFF biti još bolji, ako je to uopće moguće.

U srijedu sam sa svojim suradnicima posjetio Područnu školu Trn koja je pretvorena u jedno veliko gradilište. Naime, postojeći objekt škole je proširen za još dvije prostorije, i na taj isti objekt nadograđen je još jedan kat. Tako da će škola kada bude završena imati umjesto dosadašnje četiri, još 5 učionica, blagovaonicu, knjižnicu, prostoriju za arhivu i ured za pedagoga. Veliku zahvalnost za ovaj projekt dugujemo Republici Hrvatskoj koja je osigurala najveći dio sredstava.

U četvrtak sam bio u delegaciji, na čelu koje je bio Dragan Čović predsjednik HDZ-a BiH sa suradnicima, koja je posjetila tvrtku Presal Extrusion u Knešpolju. To je tvrtka koja upošljava 70-tak radnika i nalazi se na području poslovne zone Knešpolje. Uz Presal Extrusion tu je još nekoliko tvrtki, a postoji interes za proširenjem ove zone, a samim tim i otvaranje novih radnih mjesta.

A sada ono o čemu će se najvjerojatnije najviše pisati i govoriti u slijedećih mjesec dana – izbori odnosno predizborna kampanja. Jučer smo u prostorijama naše stranke (HDZ BiH OO Široki Brijeg) organizirali konferenciju za novinare. Nakon „ČOVJEKA NA PRVOM MJESTU“ što je bio moj slogan na prošlim općinskim izborima, koji sam mislim opravdao, svoju priču nastavljam sa sloganom odnosno obećanjem da ću biti „NAČELNIK KOJI SLUŽI VAMA“. Još jednom Vam se dragi posjetitelji bloga zahvaljujem na podršci, ali i na Vašim pitanjima na koje pokušavam odgovoriti. Iskreno se nadam se da ste zadovoljni mojim odgovorima.”

BLOGER MIRO: “Demokracija na Lijanov način” – Upad Jerke na 49. sjednicu Općinskog vijeća Širokog Brijega

SirokiBrijeg.info