Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo BLOGER MIRO: “Demokracija na Lijanov način” – Upad Jerke na 49. sjednicu Općinskog vijeća Širokog Brijega

BLOGER MIRO: “Demokracija na Lijanov način” – Upad Jerke na 49. sjednicu Općinskog vijeća Širokog Brijega

0
BLOGER MIRO: “Demokracija na Lijanov način” – Upad Jerke na 49. sjednicu Općinskog vijeća Širokog Brijega

Krenuo je novi tjedan, a tako i nastavak serijala “BLOGER MIRO”.

Portal SirokiBrijeg.info u trećem nastavku donosi priču o zaduživanju Općine Široki Brijeg kod UniCredit bank d.d. Mostar na 49. sjednici Općinskog vijeća Širokog Brijega u iznosu od 350.000 KM za gradnju Osnovne škole na Pecari, a koja se održala u petak 29. kolovoza 2008. godine na koju je tijekom trajanja sjednice u vijećnicu nasilno upao Zastupnik NSRzB u Parlamentu BiH Jerko Ivanković-Lijanović…

Kako je svu tu situaciju iz svog kuta gledao tadašnji načelnik, a sadašnji gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević. Pročitajte u nastavku:

BLOGER MIRO – DEMOKRACIJA NA LIJANOV NAČIN (30.08.2008., subota)

“Kada sam otvorio blog, a i prije dok sam razmišljao o otvaranju bloga mislio sam kako ću na blogu uglavnom pisati o tome što sam radio, gdje sam bio, o aktualnostima u našoj Općini, o predstojećoj predizbornoj kampanji, izbornom marketingu i naravno odgovarati na vaše upite. To ću uistinu i raditi, ali ovaj post ću početi sa čovjekom koji je obilježio jučerašnji dan, a to je “narodni” poslanik Jerko Lijanović, pa sam ovaj post nazvao “Demokracija na Lijanov način”. Nadam se da mi na ovom naslovu nećete zamjeriti. Neću se upuštati u komentare o ponašanju Zastupnika u Parlamentu BiH jednog od čelnika privatne stranke braće Lijanovića, ali ću iznijeti činjenice. A to je da je u petak 29. kolovoza održana 49. sjednica Općinskog vijeća Širokog Brijega sa jednom točkom dnevnog reda Razmatranje i usvajanje Prijedloga Odluke o kratkoročnom zaduživanju Općine Široki Brijeg kod UniCredit bank d.d. Mostar.

Ovom Odlukom Općina Široki Brijeg će se kratkoročno zadužiti kod UniCredit Bank d.d. Mostar u iznosu od 350.000 KM. Odluka je prihvaćena sa 16 glasova za i sedam protiv.

Realiziranjem ovog kredita bit će stvoreni preduvjeti za gradnju Osnovne škole na Pecari za čiju je gradnju prije nekoliko dana raspisan natječaj. Vrijedno je istaknuti da su 4. kolovoza potpisani kupoprodajni Ugovori između općine Široki Brijeg zastupane po Načelniku općine Miri Kraljeviću i poduzeća Novogradnja-Zanatstvo zastupanog po v.d. direktora Vladi Marušiću i poduzeća Novogradnja zastupanom po v.d. direktora Zdenku Jeliću. Vrijednost ovih Ugovora je cca 350.000 KM.

Tijekom trajanja sjednice u vijećnicu je nasilno upao Zastupnik NSRzB u Parlamentu BiH Jerko Ivanković-Lijanović iz vjerojatno samo njemu znanih razloga. Pretpostavljam da je želio da izazove nekakav fizički obračun. Ali je intervenirala policija i izgrednik je priveden u Policijsku postaju na obavijesni razgovor. Toliko o demokraciji na Lijanov način. Iskreno mi je žao što sam ovoliko prostora potrošio na „narodnog“ zastupnika.

Vama dragi posjetitelji moga bloga zahvaljujem na podršci koji ste mi pružili bilo pismeno ili usmeno što mi daje dodatni poticaj za pisanje. Dobio sam nekoliko pisama podrške, a i komentari (nisam niti jedan obrisao) koji se nalaze na blogu su uglavnom pozitivni što me uistinu veseli. Naravno dobio sam i mnogo pitanja, od načina funkcioniranja Općinskih službi, rada pojedinih ugostiteljskih objekata, izgrađene infrastrukture odnosno izgradnje prometnica, vodovoda, kanalizacije, izgradnje mrtvačnice… Na sva pitanja koja su došla mailom sam odgovorio, i nadam se da ste zadovoljni odgovorima. Mnogo toga je u našoj Općini urađeno, ali isto tako mnogo toga ima što nije, ali se iskreno nadam da ću u slijedećem mandatu završiti započete projekte, i početi nove koji su neophodni za normalno funkcioniranje našeg grada. Na pitanja postavljena na blogu sam također odgovorio. Ima nekoliko upita zašto sam otvorio blog na domeni hr? Po mom mišljenju to nije toliko važno jer internet je toliko raširen medij da nije bitno dali je blog na domeni hr, ba, se, de… Ali dajem obećanje da ću uskoro, jer mi to predlažete Vi moji posjetitelji, otvoriti blog na BiH domeni.

U ovom tjednu sam ugostio Generalnog konzula Republike Hrvatske u Mostaru Velimira Plešu koji je kako je kasnije izjavio oduševljen prijemom u našem gradu rekao da će se rado odazvati našem pozivu (kojeg smo već poslali) da dođe u službeni posjet Širokom Brijegu. Sinoć sam bio gost na HTV Oscar C, zajedno sa ostalim kandidatima za načelnika naše Općine, što je bilo nešto kao pred predizborno sučeljavanje. Iako “sam protiv svih” mislim da sam bio uspješan. Do slijedećeg posta pozdrav uz slogan Vašeg kandidata za načelnika općine Široki Brijeg:

NAČELNIK KOJI SLUŽI VAMA”

EKSKLUZIVNO: Deset godina od prvog članka “blogera Mire” na internetu!

SirokiBrijeg.info